Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ACAROM şi-a desemnat noua conducere: Christophe DRIDI, Director General al Automobile Dacia

Desfasurata in conditii speciale, din cauza restrictiilor impuse de pandemie, Adunarea Generala ACAROM si-a desemnat conducerea pentru urmatorii 3 ani.

Astfel, companiile membre ale Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania, reprezentanti ai celor doi constructori de autoturisme, Automobile Dacia şi Ford România, fabricanţi de componente auto, companii de cercetare-dezvoltare, universităţi tehnice şi alţi furnizori de servicii auto din toată ţară, au ales prin vot electronic Consiliul Director al asociatiei, structura executiva asociatiei compusa din 11 persoane:

 • Christope Dridi – Director General Automobile DACIA
 • Ian Pearson – Director General FORD Romania
 • Adrian Sandu – Secretar General ACAROM
 • Silviu Badea – Director General GIC Pitesti
 • Bogdan Cocian – Director General ELBA Timisoara
 • Sorin Poteras – Director General Schaeffler Romania
 • Dumitru Radu – Director General Ronera Rubber Pitesti
 • Nicolae Movileanu – Director General Delta Invest Mioveni
 • Radu Caraivan – Director General Componente Auto Topoloveni
 • Dumitru Chirlesan – Rector Universitatea din Pitesti
 • Cristian Nevzoreanu – Reprezentant Renault Technologie Romania

Conform prevederilor statutare, in prima sedinta, Consiliul Director ACAROM si-a desemnat Presedintele asociatiei in persoana domnului Christophe DRIDI – Director General Automobile DACIA. Totodata in urma consultarilor, Ian PEARSON Director General FORD Romania si Silviu BADEA Director General Grupul Industrial de Componente Pitesti au fost desemnati Vicepresedinti ai ACAROM.

„Sunt onorat de desemnarea mea ca presedinte al celei mai importante asociatii a industriei auto din Romania si tin sa le multumesc pe aceasta cale firmelor membre precum si colegilor din Consiliul Director ACAROM pentru increderea acordata. Sectorul auto traverseaza o perioada interesanta, cu multe provocari si posibile schimbari la orizont. Trebuie sa ne asiguram ca industria auto va avea in Romania o evolutie viitoare pozitiva. Sunt convins ca numai printr-un dialog continuu cu autoritatile locale si nationale, cu toti cei implicati, putem atinge obiectivele stabilite de Adunarea Generala ACAROM pe cele 5 axe: Cresterea integrarii locale, O piata auto interna reglementata, Imbunatarirea infrastructurii de transport, Educatie si Cercetare-Dezvoltare-Inovare moderna, Consolidarea ACAROM ca asociatie reprezentativa a industriei auto nationale”, a declarat Christophe DRIDI, noul presedinte ACAROM.

ACAROM este asociaţia reprezentativă la nivel naţional a industriei auto din România, recunoscuta cu statut de utilitate publica prin HG 410/2020. ACAROM reuneste aproximativ 170 de companii din sectorul auto: cei doi constructori de autoturisme locali, Automobile Dacia şi Ford România, sucursalele locale ale unora dintre cele mai importante companii internaţionale care produc ansambluri sau componente auto, furnizori auto cu capital romanesc, prestatori de servicii, entităţi de cercetare-dezvoltare, universităţi tehnice. Firmele membre ale ACAROM generează o cifra de afaceri de peste 14 miliarde Euro şi oferă peste 113.000 locuri de muncă. 21% din exportul total al României este produs de companiile pe care ACAROM le reprezintă.

Total
23
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Articolul următor

Stadionul Arcul de Triumf, monitorizat printr-o soluție tehnologică digitală marca SIXENSE România

Citește și:
Citeste mai mult

Viață lungă, vie Via Transilvanica

În 2018, atunci când România celebra 100 de ani de la Marea Unire, Tășuleasa Social, organizația originară din…
Citeste mai mult

CESAROM a lansat Pro Club

Noua platformă online este dedicată profesioniștilor din domeniul construcțiilor și amenajărilor. Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului CESAROM și…
Zi de Zi știri economice:
Total
23
Share