Real Estate Ultimele stiri

Stadionul Arcul de Triumf, monitorizat printr-o soluție tehnologică digitală marca SIXENSE România

SIXENSE România, companie specializată în soluții de monitorizare și urmărire a comportării construcțiilor în timp, parte din SIXENSE GROUP, lider mondial în domeniu, este responsabilă de lucrările de monitorizare pentru Stadionul Arcul de Triumf din București, conform unui acord încheiat cu Ministerul Tineretului și Sportului. Valoarea proiectului de monitorizare, cu o importantă componentă digitală, se ridică la aproximativ 115.000 de euro.

Stadionul Arcul de Triumf este încadrat în Categoria de importanță B – construcție de importanță deosebită, iar, prin natura activității acesteia, este supus unor situații de tipul: supraaglomerări urbane, șocuri sau vibrații. De asemenea, construcția în general și acoperișul tribunei în mod special pot fi afectate în timp de diferențe mari de temperatură, de valori ridicate ale vântului sau ale zăpezii.

În acest context, Ministerul Tineretului și Sportului, prin SIXENSE România, monitorizează în timp real construcția printr-o soluție digitalizată de ultimă generație, pentru a preveni orice fel de risc structural, geotehnic și de mediu și pentru a menține siguranța construcției atât în execuție, cât și în exploatare.

„Când vorbim despre proiecte de infrastructură, vorbim despre necesitatea de a face monitorizare structurală adaptată riscurilor aferente. În cazul proiectului de monitorizare pe care îl derulăm pentru Stadionul Arcul de Triumf, acest lucru presupune transmiterea de informații din teren în timp real și în mod automatizat, prin platforma noastră GEOSCOPE. Senzorii pe care i-am amplasat la fața locului ne atenționează imediat dacă există vreun risc ce poate afecta siguranța construcției, pentru a putea interveni proactiv. Ne bucurăm foarte mult când întâlnim, în domeniul public, parteneri care înțeleg importanța monitorizării corecte și a modului în care ea poate ajuta la eficientizarea investiției, cât și la folosirea în deplină siguranță a construcției”, a declarat Mariana Garștea, CEO SIXENSE România.

Stadionul Arcul de Triumf este amplasat în nordul Bucureștiului, într-o zonă protejată arhitectural, cu o structură urbană valoroasă de clădiri vechi, cu plantații de aliniament și Parcul Herăstrău în vecinătate. Scopul lucrărilor de monitorizare este, pe de o parte, să asigure condițiile pentru prevenirea incidentelor, accidentelor și avariilor. Pe de altă parte, se urmărește menținerea rezistenței, stabilității și durabilității construcției realizate, precum și a rezistenței și stabilității construcțiilor învecinate.

Stadionul va avea o capacitate de 8.207 de locuri și va cuprinde, pe lângă terenul de fotbal: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu cameră hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.

SIXENSE România oferă tehnologii de instrumentare și monitorizare a riscurilor structurale și geotehnice asociate șantierelor, precum și inginerie specializată pentru diagnosticarea, protecția și întreținerea activelor (asset management) și platforme informatice digitale.

Related posts

Soft folosit de bancherii de pe Wall Street cu profit de peste 700.000 de Euro, dezvoltat de doi târgumureșeni

Stefana Muresan

Commercial real estate must do more than merely adapt to coronavirus

Papuc Irina

WizzAir anunță investiții de 200 de mil. de dolari la Sibiu și angajări noi

Stefana Muresan

Licitație pentru o bază sportivă modernă la Aiud: investiție de peste 1 milion de euro

Ion Surdu

17% crestere pentru stocul de spatii logistice si industriale

Ionut Oprea

Oradea va construi o șosea nouă, semi-îngropată, ce va lega DN79 Oradea-Arad și Centura Oradea

redactia

Un politehnist de la Cluj va administra căile ferate ale României

Nora Dumitrescu

BCR a lansat un nou modul cu sfaturi practice pentru antreprenori

Traian Dan

4 miliarde de euro, sprijin de la CE, prin Instrumentul SURE, pentru România

Traian Dan

Primul strat de asfalt pe șoseaua de mare viteză dintre Mureș și Cluj

Nora Dumitrescu

Mașinile electrice din România se înmulțesc. Cum stăm cu stațiile de încărcare?

Traian Dan

Ambasadori la Universitatea de Vest din Timisoara

Nicolae Pop

Raport Colliers privind evoluția pieței imobiliare în 2019: dezvoltare în creștere față de așteptările inițiale pe mai multe segmente

Papuc Irina

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Îngheţarea salariilor în sectorul bugetar, cel puţin pentru primele 6 luni ale anului 2019

redactia

CJ Braşov şi ROMATSA – protocol de colaborare pentru Aeroportul Braşov-Ghimbav

Stefana Muresan

Elevii clujeni vor avea cursuri de educație financiară

redactia

Drumuri Bihor și Drumuri Orășenești Oradea, lucrări de întreținere rutieră de peste 19 milioane de euro

redactia

Secretul dezvoltării orașelor României cu fonduri europene: proiectele integrate

redactia

Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade SRL, câștigătoarea contractului pentru prima autostradă din Moldova

redactia

Blue Air cumpără 6 Boeing 737 MAX 8 și închiriază alte 12

Stefana Muresan

“Produsele electronice cu funcții inteligente vor deveni o necesitate”

Nora Dumitrescu

Workspace Studio lanseaza un shop online cu produse dedicate ergonomiei

Nicolae Pop

Băutură produsă în Satu Mare, vândută cu 2000 de euro în străinătate. Este ambalată cu fir din aur

redactia

ALINSO: 10 years anniversary at Ploiesti West Park

Ionut Oprea

Leave a Comment