Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fermierii bihoreni, vicecampioni la cererile depuse pentru ajutoare de stat

Fermierii din județul Bihor se clasează pe locul doi la numărul cererilor depuse pentru ajutoarele de stat aferente susținerii activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în data de 29 septembrie 2020, s-a încheiat perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutoarelor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin.

Pe locul întâi, la număr de cereri depuse se clasează fermierii din județul Mureș cu 72 de cereri depuse: 48 de cereri pentru sectorul bovine, 16 la sectorul avicol și opt la sectorul suine.

Fermierii bihoreni au depus 64 de cereri: 17 la sectorul bovine, 37 la sectorul avicol și șapte la sectorul suine.

Cuantumul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19 și plafoanele alocate este următorul: 100 de euro/cap la bovine și 100 de euro/UMV la sectorul avicol și suine. UVM (Unitatea Vită Mare) reprezintă încărcătura sau numărul de animale ce revin la un hectar de păşune. Potrivit APIA, ratele de conversie sunt de 0,3 UVM pentru porc gras, 0,5 UVM pentru animale de reproducție (scroafe și scrofițe), respectiv 0,03 UVM pentru pui de carne, pui de curcă și pui eclozionați, respectiv 0,014 UVM pentru găini ouătoare și găini rase grele.

Valoarea maximă pe beneficiar din toate cele trei scheme este de 100.000 de euro.

Sprijinul financiar este acordat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la cursul de schimb valutar de 4.8409 lei/euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat între Agenția Nord-Vest și Maramureș pentru proiectul Mara-Nord

Articolul următor

SPV se digitalizează prin două proiecte de 9 milioane de euro cu finanțare UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share