Digitalizare

Tot ce trebuie să știi despre tabla magnetică

Munca în echipă este extrem de importantă în orice companie. Tocmai de aceea, ședințele de lucru și prezentările nu pot fi realizate fără faimoasele table magnetice. Acestea și-au câștigat popularitatea mai întâi în instituțiile de învățământ.

Mai exact, acestea au înlocuit vechile table negre pe care le cunoaștem cu toții. Aceste table moderne au foarte multe avantaje și cu siguranță se bucură de o apreciere foarte mare. În continuare, vom vorbi despre tot ceea ce înseamnă un astfel de produs!

tabla magnetica

Ce sunt tablele magnetice și cum se folosesc?

Principalul avantaj pe care îl are o tabla magnetica este acela că praful de cretă nu se mai împrăștie de pe suprafață, așa cum se întâmplă în cazul tablelor clasice. Tablele magnetice pot fi șterse mult mai ușor, iar culorile markerelor sunt mult mai vizibile decât cele ale cretei colorate. Ulterior, acestea au fost adoptate și în companii, unde sunt utilizate în prezent pentru ședințe și prezentări.

De câte tipuri este tabla magnetică?

Tablele magnetice lăcuite reprezintă, în momentul de față, opțiunea cea mai accesibilă din punct de vedere financiar. Acestea rezistă o perioadă lungă de timp, dar numai atunci când sunt întreținute corespunzător. Este necesară curățarea lor în mod regulat, cu ajutorul spray-ului special.

În plus, trebuie protejate și de zgârieturi, asta pentru că în zonele zgâriate markerul nu va mai putea fi șters. Durata lor de viață este de aproximativ 10 ani. Există mai multe tipuri de table magnetice disponibile pe piață. Iată care sunt acestea:

  • Table magnetice ceramice

Exact așa cum spune și numele, tabla magnetică ceramică este realizată din material ceramic și este mult mai scumpă decât restul modelelor. Aceasta are o rezistență mult mai ridicată în ceea ce privește zgârieturile și o durată de viață de aproximativ 25 de ani. Prin urmare, este ideală pentru cei care își doresc să facă o investiție pe termen lung.

  • Table magnetice din sticlă

Acestea se fabrică într-o gamă variată de culori și conțin în compoziția lor material ceramic, reprezentând, de asemenea, o alegere rezistentă în timp. Sunt preferate de foarte mulți utilizatori, pentru că sunt disponibile în mai multe culori.

  • Table magnetice verzi

Cunoscută drept tabla școlară, tabla magnetică verde este cea pe care se scrie cu cretă. Acest model se regăsește în majoritatea școlilor. Tablele verzi pot fi lăcuite și ceramice. Alegerea instrumentelor de scris potrivite este, în general, condiționată doar de stratul de suprafață al tablei.

  • Table mobile

Și acest model este unul care se găsește în prezent pe piață. Tablele mobile sunt de două feluri. Cele de tip triptic au părți mobile care se pot închide și deschide şi sunt special realizate pentru cei care au nevoie de o suprafață mare pentru a scrie.

De asemenea, mai există și acele modele fixate pe un alt tip de suport decât peretele. Acest suport poate fi mutat foarte ușor dintr-un loc în altul.

Cum se alege tabla magnetică?

Alegerea unui astfel de produs este una simplă atât timp cât se respectă anumite criterii. Principalii factori sunt: dimensiunea, sistemul de prindere, instrumentele de scris utilizate, materialele, accesoriile și funcționalitățile dorite. În funcție de suprafața disponibilă pentru montare, se poate alege un model sau altul.

Mai mult decât atât, orice dimensiune poate fi realizată și la comandă. În ceea ce privește instrumentele de scris preferate de utilizator, se poate alege între cretă și markere. Fiecare din aceste opțiuni are avantaje și dezavantaje. Spre exemplu, creta poate elibera praf pe care să îl inhalezi, iar cerneala markerelor se duce destul de repede de pe tabla magnetică.

În funcție de cât de des vei utiliza această tablă, vei putea alege și materialul din care este realizată. Chiar dacă modelele realizate din ceramică sunt ușor mai scumpe, acestea sunt cu siguranță potrivite pentru o utilizare frecventă. În general, accesoriile de care utilizatorul va avea nevoie se referă la markere, cretă, magneți, bureți, spray-uri de curățare, cleme pentru prinderea hârtiilor de flipchart și o gamă variată de figurine.

Related posts

Mașinile electrice din România se înmulțesc. Cum stăm cu stațiile de încărcare?

Traian Dan

Portalul ANAF – adaptat pentru mobil, iar accesul la Spațiul Privat Virtual și arhiva pentru eliberarea documentelor – optimizate: 9 milioane de euro

Ion Surdu

Proiecte inteligente de 40 de milioane de euro, puse în practică de clujeni

Nora Dumitrescu

Sondaj CURS: 71% dintre români dețin carduri bancare, iar unul din cinci spune că nu face plăți pe internet pentru că nu știe cum

Ion Surdu

Mai multe localități din Transilvania vor fi vizitate de maşinile Google Street View

Traian Dan

Colaborarea dintre universități și companii este esențială pentru a crea echilibru pe piața muncii – Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara

Nicolae Pop

Centrul de Inovare Digitală Futures of Innovation and Technology FIT – Digital Innovation Hub, lansat la Brașov

redactia

Expertiza agro-alimentară din Transilvania, solicitată la București

Nora Dumitrescu

Make IT in Oradea lansează programul pentru startup-uri Bright Nights Incubator

Traian Dan

Oradea supravegheată cu 447 de camere video

Traian Dan

Târgul de Cariere se va desfășura online în perioada 18 martie – 23 aprilie

Traian Dan

Venituri în creștere cu 5% pentru Digi Comunication NV pe trimestrul doi 2020

Traian Dan

O nouă hartă a orașului și o hartă cu informații urbanistice, lansate la Sibiu

Ion Surdu

Tap to Phone: soluția lansată de Visa în România. Alpha Bank și CEC Bank sunt primele instituții care au implementat aplicația prin care mobilul devine POS

Ion Surdu

Cum ajută asistenții virtuali activitatea băncilor: experiența BT, care a fost prima bancă din România ce a lansat un chatbot pentru clienți

Ion Surdu

Oradea lansează o competiţie de idei de startup-uri în domeniul Smart City

Traian Dan

TapTasty: „Fiecare afacere ar trebui să își permită o aplicație de mobil!”

Traian Dan

Digitalizarea primăriilor din România: 32,3%

Ion Surdu

Elrond și LDV Crypto Exchange lansează primul curs de criptomonede din România

Ion Surdu

Fan Courier adoptă chatboţi Druid pentru interacţionarea cu clienţii

Traian Dan

Oradea are cinema cu cea mai avansată tehnologie de sunet, Dolby Atmos

Traian Dan

Mâine se lansează Consiliul Național pentru Transformare Digitală: va avea șapte priorități

Ion Surdu

Centru pentru job-urile viitorului, amenajat la Cluj

Nora Dumitrescu

Balastierele ilegale din Ardealul de Nord, depistate prin satelit

Nora Dumitrescu

Leave a Comment