Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aproape 7 milioane de lei pentru realizarea Piațetei Nufărul din Oradea

Primăria Oradea a postat pe SEAP în data de 6 octombrie 2020, anunțul de participare pentru realizarea Piațetei Nufărului. Data limită stabilită pentru depunerea ofertelor 16 noiembrie 2020.
Valoarea estimată a contractului este de 6.938.651,56 lei fără TVA, durata contractului fiind 12 luni.
Prin reamenajarea Piațetei Nufărului se are în vedere obținerea unui spațiu urban contemporan, accesibil, sigur și prietenos pentru locuitorii orașului. De asemenea, proiectul propus urmărește creșterea calității vieții la nivel zonal, prin reamenajarea zonei delimitate de străzile Ciheiului, Nufărului și Constantin Nottara.
Intervenția propusă urmărește o reconfigurare a pieței pentru a permite accesul facil al pietonilor și al vehiculelor nepoluante (biciclete), redarea trotuarelor circulației pietonale, eliminarea pe cât posibil a barierelor arhitecturale, realizarea unui ambient plăcut și contemporan, prin amenajarea spațiilor verzi.
Prin proiect se propune înlocuirea pavajului existent cu pavaje din piatră naturală, amenajarea unei piste de biciclete, amenajare spații verzi: gazon, arbori, arbuști, plante perene, care vor fi irigate.
Totodată, se vor amenaja locuri de joacă pentru copii.
Piața Nufărul va beneficia de instalații sanitare de apă (fântână de băut apă și irigații), canalizare menajeră și pluvială (rigole, geigere de preluare a apelor pluviale) și electrice (stâlpi de iluminat, spoturi înglobate în paviment).
Piața va fi prevăzută și cu mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, fântână de băut apă, mobilier pentru locuri de joacă, standuri de biciclete, panouri de informare, sistem de închiriere biciclete tip tip bike-sharing.
Proiectul va fi realizat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 4, Prioritatea de investiţii 4.1, Cod Apel: POR/182/4/1/Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea „Transilvania” din Brașov: Infrastructură de cercetare high-tech la cel mai mare institut construit cu fonduri europene

Articolul următor

Cum te pot ajuta automatizările de marketing dacă  ai o afacere mică sau mijlocie?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share