Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vinul de coacăze “made in Sălaj”, trimis în Cluj și Bihor

Producătorii de băuturi din coacăze de la Fermele Ecologice Silvania (FES) au început să le comercializeze la Oradea și la Cluj-Napoca.  

“După trei luni de fermentație în mod tradițional si limpezire în butoaie de inox, am obținut o producție excelentă de vin de coacăze. Avem disponibil vin de coacăze demidulce și demisec, alături de cel sec. Pe lângă acestea mai avem disponibil sirop și dulceață din coacăze negre” susțin reprezentanții FES.

Prețul de comercializare a vinului a fost fixat de producătorii sălăjeni la 30 de lei. Livrările la Cluj-Napoca se efectuează săptămânal, iar cele la Oradea, lunar.

În această toamnă, FES au scos pe piață un sortiment de ulei ecologic de floarea soarelui, presat la rece, pe care îl vor comercializa în marile magazine cu lanțuri naționale, în afara celor din unitățile Făcut în Sălaj (Zalău) și Carmangeriile Moldovan (Cluj).

Cooperativa Agricolă din Zalău care cuprinde și FES a anunțat că va face pasul spre agricultura ecologică prin obținerea de produse lactate, carne de vită, uleiuri și furaje bio. Aceasta se numără printre cei mai mari producători din România de lapte ecologic de vacă, dar și de ulei ecologic de floarea soarelui.

Cooperatorii sălăjeni cultivă 2.200 ha de teren ecologic și produc hrană pentru 1.200 de vaci. Pentru obținerea celor mai bune furaje, ei produc șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măeriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Brâglez.

Total
0
Shares
2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Exploratist și Aims aduc pe piața de HR din România Games for Business

Articolul următor

Parcul Tetarom III e plin. Quadroform vine cu 11 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share