Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În Sălaj se vor produce lactate bio

Întreprinzătorii grupați în Fermele Ecologice Silvania (FES) au informat că untul bio pe care îl vor fabrica se află în prezent într-o într-o fază intermediară de producție.

“O mână de ardeleni, cu dragoste față de câmpul verde și văcuțele blânde, muncim împreună în Țara Silvaniei, în satele copilăriei noastre și credem cu tărie în oamenii locului, credem că și noi putem reuși chiar aici. Pentru asta, noi punem iarba de pe deal și soarele din Ardeal în laptele cel mai bun” este manifestul fermierilor sălăjeni.

Asocierea este condusă de Dacian Badea – președinte al Consiliului de Administrație, Sorin Terheș – șef producție agricole, Sorin Uleia – șef producție industrială, Radu Terheș – șef investiții. În vară, cooperativa agricolă FES Zalău a anunțat că va face pasul spre agricultura ecologică prin obținerea de produse lactate, carne de vită, uleiuri și furaje bio.

Cooperativa cultivă împreună 2.200 ha de teren ecologic și produce hrană pentru cele 1.200 de vaci de lapte. Pentru obținerea celor mai bune furaje, aceasta produce șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măeriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Brâglez.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

2.000 de case cu ieșire la drumuri județene vor avea accesele amenajate

Articolul următor

CNIPMMR vrea să coreleze oferta educațională cu cerințele pieței muncii

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share