Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda, aproape de finalizare

Ministerul Transporturilor speră că până la finalul anului va mai da în circulație 17 km din Autostrada Sebeș – Turda (A10). Este vorba despre lotul la care lucrează italienii de la Pizzarotti.

O filmare din dronă arată că la nodul rutier de la Sebeș mai sunt multe de făcut și nu se poate vorbi prea curând de o inaugurare. Din filmarea publicată de forumul Pe unde Merg se vede că se muncește, însă la pasaje, unele nu au nici măcar toate grinzile așezate. În zona rampei peste DN1 constructorul nici nu s-a apucat de treabă la una dintre pilele pasajului, din cauza unei conducte ce nu a fost relocată.

Datele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun, însă, că stadiul lucrărilor a trecut de 92%. În ceea ce priveste lotul 2, unde lucrează grecii de la Aktor, abia anul viitor am putea spera la inaugurarea celor 24 km de șosea rapidă, conform Digi 24.

Cu toate acestea, ministrul transporturilor, Lucian Bode, declara, la finalul unei vizite efectuate pe loturile 1 şi 2 ale A10, că ambele tronsoane ar putea fi gata până la sfârşitul lunii noiembrie. Premierul Ludovic Orban a completat că lucrările pot fi încheiate la termen cu condiţia ca firmele executante să se mobilizeze. Lucrările la loturile 1 şi 2 din A10 au început în 2014, primul având 17 km, iar cel de-al doilea, 24,2 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță înscrieri pentru un internship plătit

Articolul următor

Proiectantul Parcului Est din Cluj, recompensat cu 1,5 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share