Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Italienii conectează autostrada A10 de A1

Pe lotul 1 al șantierului Autostrăzii Sebeș – Turda (A10) se vor executa lucrări de fixare a elementelor prefabricate de trotuar peste Autostrada București – Nădlac (A1), de pe breteaua 5 a nodului rutier Sebeș.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timişoara a precizat că lucrările vor eva loc în perioada 27-30 octombrie, fiind executate de asocierea Impresa Pizzarotti – Pomponio Construcții. Pentru siguranța traficului pe A1, traficul va fi deviat de pe o bandă pe alta, atât pe direcția Orăștie, cât și pe direcția Sibiu.

A10 va avea 70 km, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018.

Cum A1 este funcțională pe 131 km, între Șelimbăr (Sibiu) și Șoimuș (Deva) când se va face joncțiunea cu A10, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză pe cele două trasee, spre Sibiu și Hunedoara. Dacă ar fi gata și porțiunea lipsă între Deva și Lugoj (13 km), șoferii din Cluj ar putea rula neîntrerupt pe autostradă, pe traseul Lugoj, Timișoara, Arad până la granița cu Ungaria de la Nădlac.

A1 este parte a Coridorului IV Pan-European de Transport, aflată în construcție, din care sunt funcționale trei segmente. A fost prima construită în România, în perioada 1967-1972, cu segmente adăugate în intervalul 2007-2019. Ea urmează să lege Bucureștiul de Pitești, Sibiu, Sebeș, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad și Nădlac, făcând legătura cu autostrada M43 din Ungaria, spre Seghedin.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Diferit a finalizat o arteră cu stații de încărcare de vehicule electrice

Articolul următor

Crișul Repede, curățat cu o dragă performantă care a costat 4,4 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share