Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O comună din Arad reduce taxele și impozitele în jumătate: „Revenim la nivelul taxelor din 2019”

Primăria din cea mai mare comună din județul Arad reduce taxele și impozitele locale cu până la 50%, revenind la nivelul acestora din anul 2019. 

Este vorba despre comuna Vladimirescu. Primarul a explicat că taxele pentru 2020 au fost crescute automat cu aproximativ 50%, conform prevederilor Codului Fiscal, pentru că nu a existat consens politic pentru aprobarea taxelor propuse de administraţia locală.

“La finele anului 2019, am propus un proiect care creştea taxele doar cu 4,1%, reprezentând indexarea minimă obligatorie prevăzută de Codul Fiscal, dar nu a existat consens politic pentru introducerea proiectului pe ordinea de zi a şedinţelor. Neavând un proiect adoptat, taxele şi impozitele locale din 2020 au crescut automat cu valoarea maximă prevăzută în Codul Fiscal, adică o medie de 50% la nivelul comunei Vladimirescu. A fost un oarecare şoc pentru mulţi locuitori, iar acum reparăm acest lucru şi revenim la nivelul taxelor din 2019, la care se aplică doar indexarea minimă obligatorie, care poate însemna câţiva lei la o casă sau un teren”, a spus Mihai Mag pentru Agerpres.

Recent, acesta a anunțat că proiectul de hotărâre a fost pregătit și urmează să fie supu votului în Consiliul local, având susținerea consilierilor. „Așa după cum am promis și în campania electorală, impozitele și taxele pentru populație vor fi reduse la nivelul anului 2019, ba chiar unele dintre taxe am preferat să le micșorăm și mai mult.Tocmai pentru că traversăm vremuri dificile, oamenii trebuie sprijiniți, iar după părerea mea rolul unei administrații este acela de a fi alături de cetățean, adică partenerul omului de rând. Acest proiect îl veți găsi începând de luni și pe site-ul Primăriei Vladimirescu, urmând a fi supus votului consilierilor în prima ședință ordinară. În anexele de mai jos avem calculate câteva exemple care să clarifice cuantumul impozitelor și taxelor pentru anul 2021”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Referitor la impactul bugetar, primarul a declarat că se vor pierde aproximativ 240.000 de lei în 2021.

Comuna Vladimirescu, aflată lângă municipiul Arad, are aproximativ 15.000 locuitori, fiind cea mai mare din judeţ din punct de vedere al populaţiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Satu Mare și Hunedoara, printre primele județe unde tinerii fermieri primesc teren agricol în suprafață de 50 ha

Articolul următor

Transilvania se umple de supermarketuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share