Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectele de business ale județului Cluj, de sute de milioane de euro

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a prezentat strategia de investiții a forului administrativ din următorii patru ani, care include mai multe proiecte adresate mediului economic.

În valoare de 53 de milioane de euro, din care jumătate din fonduri europene, deja aprobate, Centrul de Inovare, Testare și Promovare este un proiect destinat testării autovehiculelor autonome și a tehnologiilor tip Smart City. Pentru proiect și-au manifestat interesul și susținerea Universitatea Tehnică și investitori importanți din județ, precum Bosch sau Porsche.

Eforturile de impulsionare a dezvoltării zonei Turda – Câmpia Turzii continuă prin edificarea parcului industrial Tetarom 5. Se află în derulare procedurile de asigurare a infrastructurii de acces prin realizarea conexiunilor la Autostrada Transilvania și la Drumul Național 15. Începerea execuției este prevăzută pentru anul viitor. CJ a aprobat un buget multianual de 48 milioane de lei.

Facilitatea Park & Ride, de 62 milioane lei, din proximitatea aeroportului, va contribui la decongestionarea traficului în Cluj-Napoca. Vor exista 855 de locuri de parcare pentru autoturisme, o miniautogară pentru opt autocare, stații de încărcare electrică, o clădire administrativă cu spații pentru serviciile de permise, înmatriculări auto și pașapoarte. Încheierea contractului e preconizată pentru primăvara lui 2021, construcția fiind estimată la 12 luni.

Proiectul de revitalizare a Parcului Hoia și de extindere a acestuia de la 12 la 42 ha, de 59 milioane lei, a făcut pași importanți. Sunt în curs de desfășurare acțiuni de plantare de arbori pe pajiște, urmând să fie amenajată o barieră vegetală către Tetarom 1. Vor fi create un sat de vacanță, un centru pentru vizitatori și o clădire administrativă. CJ va solicita finanțare europeană prin Planul Național de Relansare și Reziliență.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sondaj Crosspoint: perspectiva consumatorilor asupra pieței imobiliare

Articolul următor

Externalizarea serviciilor de marketing: soluția sigură pentru creșterea veniturilor?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share