Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica de mobilier Antares, solicitată în noua capitală a Egiptului

Contractul pe care producătorul de scaune de birou Antares îl are în Egipt va fi folosit pentru intrarea mai multor companii din Transilvania într-un proiect spectaculos din această țară.

Suntem fericiți că Ede Balint, vicepreședinte al Clusterului Mobilier Transilvan (CMT) și directorul general al celui mai mare producător de scaune din țară, Antares România, a finalizat cu succes o vizită de lucru în Egipt. 

A fost un an complicat, în care programul de internaționalizare s-a transformat în interacțiuni pe Skype, Zoom, WhatsApp, e-mailuri și tot felul de alte platforme dedicate. Aproape nu mai speram să vedem și o misiune economică „în persoană” în 2020.

S-a ivit ocazia pentru că egiptenii construiesc un întreg oraș nou lângă Cairo. Și se pare că au nevoie de noi, acum că o parte dintre clădiri sunt gata și spațiile interioare pot fi amenajate. Etapa asta e cea mai interesantă pentru firmele de mobilă și sperăm ca membrii CMT să fie implicați cât mai mult.

Antares România are deja în derulare un contract important, prin care furnizează mii de scaune, și încercăm extinderea acestei colaborări către alți membri ai clusterului, care să furnizeze piese de mobilier pentru noul oraș din Egipt”, a relatat conducerea clusterului clujean.

Grupul Antares este unul dintre cei mai mari producători de scaune de birou din Europa Centrală și de Est. La început, și-a desfășurat activitatea ca distribuitor, apoi și-a dezvoltat segmentul de producție.

Pe lângă exportul orientat spre piețele vest-europene, compania mamă a înființat filiale în Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria. În decurs de câțiva ani, filialele au reușit să câștige o parte semnificativă din piețele din Europa Centrală și de Est.

Acum grupul numără 300 de angajați, cinci unități de producție și echipe de vânzări în șapte țări europene. Scaunele Antares sunt exportate în 30 de state. Producția anuală depășește 1,2 milioane de scaune, cu afaceri totale de 34 de milioane de euro.

Orașul de 45 de miliarde de dolari

Guvernul egiptean a anunțat că va muta capitala la est de actualul centru administrativ al țării, iar proiectul va dura între cinci și șapte ani, conform BBC News. Motivul este suprapopularea actualei capitale, acum de 18 milioane de locuitori. Noul oraș, construit de Capital City Partners, fond privat de investiții din Emiratele Arabe Unite, va avea 2.000 de școli, 600 de spitale, un aeroport mai mare ca Heathrow și va crea 1 milion de job-uri. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Huennebeck și-a modernizat două depozite din România

Articolul următor

ManpowerGroup, relocare în The Light One, asistată de Crosspoint Real Estate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share