Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Casele memoriale maramureșene, incluse într-un circuit turistic

Muzeele și casele memoriale din județul Maramureș vor fi incluse într-o nouă rută cultural turistică, dezvoltată pe plan regional.

Drumul patrimoniului muzeal maramureșean cuprinde 34 de muzee și case memoriale din județ, publice și private. Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care ajung aici și care vor să viziteze cât mai multe obiective turistice, Biroul Județean de Informare Turistică a inițiat pașii necesari pentru o nouă rută turistică.

Ruta cuprinde Muzeele Județene de Etnografie şi Artă Populară; Istorie şi Arheologie; Mineralogie; Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, Casa Memorială Elie Wiesel, spații expoziționale mai puțin cunoscute – Muzeul Etnografic și de Artă Populară, Casa Lăpușeană Rogoz, Muzeul Born și Papp Cavnic, Muzeul Ţărăncii Române Dragomireşti.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie promovarea patrimoniului Maramureșului, traseul propus poposind în toate zonele etnografice ale județului, în locuri care descriu bogăția istorică, culturală, naturală, etnografică, artistică și religioasă a acestuia.

Turiștii vor avea posibilitatea să afle informații prin aplicațiile on-line, dar și prin intermediul site-urilor, canalelor de socializare, având la dispoziție hărți, precum și pliante informative.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

“Țevarii” de la Tenaris pregătesc schimbul de mâine în facultăți

Articolul următor

Agro Transilvania își va continua activitatea la Dezmir

Citește și:
Citeste mai mult

Licitație pentru Parcul Industrial Marghita

Vineri, 3 februarie, a fost lansată procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul Industrial Marghita.…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share