Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Care este starea utilajului meu? Soluții pentru aplicații: de la aplicații individuale la monitorizarea întregii instalații – măriți eficiența, calitatea și disponibilitatea cu ifm electronic!

Starea fiecărei mașini este de maximă importanță pentru calitatea produsului și a procesului într-o linie de producție.

Lista diferitelor „puncte fierbinți” dintr-o fabrică este variată și lungă: Monitorizarea ventilatoarelor, a pompelor, compresoarelor, preselor mari, transportoarelor cu spirală, a instalației hidraulice, monitorizarea consumului de aer comprimat și a scurgerilor, a consumului de energie și multe altele.

Chiar și monitorizarea unui singur proces individual critic are o influență pozitivă asupra factorilor de calitate și a eficienței generale a sistemului. O amplasare bine direcționată a senzorilor oferă informații valoroase pentru monitorizarea stării utilajelor.

ifm electronic are soluții pentru complexitatea acestor cerințe, folosind „APPLICATION SOLUTIONS“. Acestea sunt pachete pre-structurate care cuprind senzori, hardware și software. Avantajele sunt evidente:

Ușurință în punerea în funcțiune a componentelor deja pre-configurate

Monitorizarea „punctelor fierbinți” din linia de producție

Implementarea Monitorizării Stării și a Întreținerii în Timp Real

Reducerea costurilor

Asigurarea calității prin creșterea disponibilității

Uzura poate fi observată din timp

Înlocuirea componentelor poate fi planificată

Organizarea întreținerii și reparațiilor

Scalabilitate mărită

Este posibilă conectivitatea cu SAP PM

Printr-o plasare bine direcționată a senzorilor, a gateway-ul aferent și în combinație cu o soluție software ifm, se realizează analiza datelor de proces, monitorizarea stării utilajelor și semnalizarea măsurilor preventive. Coerența și armonia componentelor au un rol decisiv.

Datele de proces generate de senzor (vibrații, aer comprimat, calitatea uleiului, orele de funcționare etc.) de la componentele individuale de producție sunt trimise către software-ul LR SMARTOBSERVER unde sunt citite și analizate. Cu ajutorul sistemului de gestionare a valorilor-limită editabile și a sistemului de gestionare a alarmelor, sunt organizate activitățile de întreținere. În cazul în care are loc o depășire a valorilor limită sau o scădere sub aceste limite, se generează alarme – se pot, de exemplu, transmite prin e-mail – pentru a se solicita lucrări de întreținere.

Prin aceasta se închide cercul conceptelor inteligente de fabricație. O combinație de componente software și hardware este necesara pentru optimizarea proceselor.

Extras din IT&Production, publicație de specialitate pentru o producție performantă, ediția 2/2019.
Copie specimen digitală oferită prin bunăvoința revistei de specialitate IT&Production. Acest document este destinat exclusiv stocării prin mijloace electronice de către autor și distribuirii prin e-mail. O utilizare diferită este permisă numai cu acordul editorului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industria auto: între criza sanitară și provocările tehnologice și de mediu

Articolul următor

Alfa Software anunță afaceri în creștere cu 10% în 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share