Conferințe, expoziții, târguri Eveniment Judete POZITIV TB Slider Ultimele stiri

Economistul Walter Block susține conferința “THE 𝗣𝗔𝗡𝗗𝗘𝗠𝗜𝗖 𝗜𝗡𝗧𝗘𝗥𝗩𝗘𝗡𝗧𝗜𝗢𝗡𝗜𝗦𝗠”. Un eveniment Academeya

Academeya, în parteneriat cu Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE, Universitatea Româno-Americană, Institutul de Economie Mondială al Academiei Române și Juridice.ro organizează, în 18 noiembrie, ora 18:00, conferința “THE 𝗣𝗔𝗡𝗗𝗘𝗠𝗜𝗖 𝗜𝗡𝗧𝗘𝗥𝗩𝗘𝗡𝗧𝗜𝗢𝗡𝗜𝗦𝗠”, susținută de către renumitul economist libertarian Walter Block. Temele care vor fi abordate sunt: The economics of lockdown, The welfare state, Market Failure, Protectionism și Economic inequalities. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook a Academeya și a partenerilor.

 


Walter Block este una dintre cele mai puternice voci economice ale liberalismului autentic, apărător al piețelor libere și libertarianismului și cel mai prolific dintre economiștii „austrieci” contemporani. Block este profesor emerit de economie în cadrul A. Butt School of Business la Loyola University New Orleans și membru al Institutului Mises din Alabama, SUA. Anul acesta s-a alăturat ca membru în boardul Asociației Academeya.

A obținut doctoratul în economie la Columbia University în 1972. A predat la Rutgers, SUNY Stony Brook, Baruch CUNY, Holy Cross și la Universitatea din Arkansas Central. Este autor a peste 500 de articole în reviste științifice, zeci de cărți în mii de ediții. Ține prelegeri ca profesor invitat în universități, susține seminarii în întreaga lume și apare în mod regulat la emisiuni de televiziune și radio.

„În această epocă a ingineriei sociale pseudo-științifice, pseudo-culturale și pseudo-spirituale deșănțate, a agresiunii etatiste generalizate împotriva persoanei și a oricărei forme de comuniune interpersonală autentică, ieșită din deplina libertate a fiecărui ins, profesorul Block se numără, asemenea mentorului său, Murray N. Rothbard, titanul american al Școlii austriece de drept și economie, printre cei care nu înțeleg să cedeze niciun pas în bătălia de la Termopilele libertății.” (Dan Cristian Comanescu)

Lucrările sale au fost traduse în cadrul Institutului Ludwig von Mises – România, inclusiv cea mai faimoasă dintre ele În apărarea indezirabililor, despre care laureatul Nobel Friedrich A. Von Hayek remarca: “Looking through Defending the Undefendable made me feel that I was once more exposed to the shock therapy by which, more than fifty years ago, the late Ludwig von Mises converted me to a consistent free market position. … Some may find it too strong a medicine, but it will still do them good even if they hate it. A real understanding of economics demands that one disabuses oneself of many dear prejudices and illusions. Popular fallacies in economics frequently express themselves in unfounded prejudices against other occupations, and showing the falsity of these stereotypes you are doing a real services, although you will not make yourself more popular with the majority.”

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactați: office@academeya.org

Related posts

S-a deschis Transalpina Ski Resort, „Mica Elveţie din Oltenia”

redactia

Cum construim abilități pentru viitor la Conferința Arhitecții Educației

redactia

Sălajul are nevoie doar de doi angajați cu facultate

Nora Dumitrescu

Colliers: Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019

redactia

Important pentru fermieri: Ministerul Agriculturii a suspendat depunerea cererilor la APIA

Ion Surdu

Un sector al Variantei de Ocolire a Municipiului Iași, scos la licitație

Ligia Voro

Premiul Societății Europene de Matematică a fost câștigat în acest an de o româncă: Ana Caraiani, profesor la Imperial College London

Papuc Irina

Elevii din liceele tehnologice clujene, finanțați să-și găsească job

Nora Dumitrescu

Studium Green, dublă nominalizare la SEE Property Awards

A. I.

Australienii de la ADX Energy au atras 2 milioane dolari de la firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din Timiș

Stefana Muresan

O delegaţie a Fondului suveran de investiţii din Qatar, la București

Ligia Voro

Instalație de lumini “made in Cluj” în centrul financiar al Londrei

Nora Dumitrescu

Orase durabile – Cum pregătim tranziția ?

Stefana Muresan

Radu Oprea promovează exporturile româneşti în China

redactia

Firmele din Zalău, scutite de penalitățile de întârziere la plată

Nora Dumitrescu

Juncker propune un summit al UE la Sibiu

Stefana Muresan

CJ Alba a obținut finanțare pentru redeschiderea policlinicii Spitalului Județean Alba

Ligia Voro

Expoziție la Muzeul Cinegetic al Carpaților – Posada: 100 de ani de silvicultură în România

redactia

Growthpoint Properties launches Growthpoint’s Central and Eastern European

Ionut Oprea

Maramureșul, implicat într-un proiect european împotriva inundațiilor

Nora Dumitrescu

Sălajul își face inventarul drumurilor proaste. Lucrări spre Cluj și Maramureș

Nora Dumitrescu

Prima ediție a ‘HOTSPOT SIBIU 2017’, în 27 iunie

Stefana Muresan

Particularities of the business environment in Cluj-Napoca, Romania

Stefana Muresan

Unul din zece români nu vor respecta limitările impuse de autorități și vor petrece Paștele în deplasare

Traian Dan

Leave a Comment