Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare o fabrică de bere artizanală la Cluj

Compania Ursus Breweries România (UBR) a investit 10 de milioane de euro în fabrica de bere artizanală Bârlog din Cluj-Napoca.

Acum compania produce doar trei variante de bere, dar în noiembrie va mai scoate sortimente noi pe piaţă, conform ZF. Anul acesta, Ursus a finalizat investiţia într-o linie nouă pentru creşterea capacităţii fabricii din Braşov şi într-un depozit modern.

„Consumatorii cereau o astfel de fabrică artizanală, dar a fost şi o iniţiativă internă, voiam să facem ceva diferit. Acum se ocupă 17 persoane de acest start-up, iar feedbackul clienţilor a fost pozitiv pentru început. Suntem deschişi şi la colaborări cu mici producători de bere, vrem să vindem în magazinul nostru şi produse de la competitori“, a spus Dragoş Constantinescu, preşedintele Ursus Breweries.

În 2017, Asahi a finalizat achiziția fostelor active ale grupului sud-african SABMiller din Europa Centrală și de Est, inclusiv Ursus Breweries. UBR a închis fabrica veche de bere de la Cluj-Napoca și a mutat producția la Buzău.

În locul său au apărut inițial un restaurant, un club, un ansamblu de locuinţe şi spaţii comerciale. Societatea Fabricile de Bere Unite, ulterior Ursus SA, a fost privatizată în 1994. Pachetul majoritar a fost achiziţionat atunci de Brau und Brunnen (Germania). În 2004, UBR a mutat sediul social la Bucureşti.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

The CEE Summit 2020 - Real Asset Live, Online Event, REALX.Global

Articolul următor

Mind Reset - noul centru medical privat de neurologie, psihiatrie și psihologie clinică din Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share