Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Florin Jianu, reales în funcția de președinte al CNIPMMR pentru următorii 4 ani

 

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri, a organizat vineri, 20 noiembrie 2020, cea de-a VIII-a Convenţie Naţională. Reuniunea are loc o dată la patru ani și stabilește componența structurii de conducere a CNIPMMR.

Astfel, pentru perioada 2020-2024, președinte al CNIPMMR a fost reales Florin Jianu, iar președinte de onoare, prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu.

Cei patru prim-vicepreședinți sunt: Ioan Mintaș – Strategie și Imagine, Marian Filimon – Dezvoltare Teritorială, Augustin Feneșan – Dezvoltarea Capacității Instituționale și Neculai Vițelaru – Dezvoltare Patronală.

Strategia 2020-2024

În cadrul celei de-a VIII-a ediție a Convenției Naționale a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a fost votată și Strategia CNIPMMR 2020-2024 care vine cu o serie de acțiuni concrete de dezvoltare a organizației pe o serie de paliere importante având patru mari obiective:

  1. Consolidarea capacității administrative și instituționale și menținerea reprezentativității naționale a organizației
  2. Promovarea și protejarea intereselor IMM-urilor la nivel local, regional, național și internațional
  3. Constituirea unei imagini consolidate a CNIPMMR și sporirea gradului de vizibilitate a organizației
  4. Dezvoltarea unui portofoliu de acțiuni și proiecte finanțate din fonduri nerambursabile și/sau din fonduri proprii, care să sprijine dezvoltarea antreprenoriatului la nivel național și să faciliteze educația, accesul la finanțare, accesul la piețe și internaționalizare

Toate cele patru mari obiective vin cu 93 de acțiuni concrete de implementare ce vor fi întreprinse în următorii patru ani.

Astfel, printre cele mai importante acțiuni din cadrul strategiei sunt înfiinţarea Ministerului Antreprenoriatului, Comerţului şi Digitalizării, Programul ROMÂNIA TECH NATION, o nouă strategie pentru IMM 2030, Aplicarea „Testului IMM” în procesul de elaborare a actelor normative care au impact asupra întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru a se asigura un mediu favorabil iniţierii şi dezvoltării afacerilor, înfiinţarea liceelor de antreprenoriat sau introducerea unui nou tip de societate – societatea cu răspundere limitată de exerciţiu -SRL de Exerciţiu – pentru tinerii cu vârsta între 16 şi 18 ani.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ford pariază în 2020 pe inovație, conectivitate și forță

Articolul următor

Finanțarea metroului de Cluj, pusă în pericol de birocrație

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share