Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ford pariază în 2020 pe inovație, conectivitate și forță

Inovațiile Ford din acest an s-au pliat perfect pe provocările omului modern. Compania și-a îmbunătățit vehiculele comerciale, oferind soluții moderne de conectivitate, precum și de rezistență în medii dure, iar pentru iubitorii de viteză a creat cea mai puternică mașină de serie fabricată la noi în țară, la Craiova – 200 de CP, cu o accelerație 0 – 100 km/h în 6,7 secunde.

Așadar, în acest an, Ford a extins gama modelului Puma, oferind opțiuni suplimentare de echipare și de motorizare. Clienții pot acum alege între un Ford Puma cu motor diesel EcoBlue de 1,5 litri și 120 CP, un Ford Puma echipat cu transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj și o nouă variantă luxoasă de echipare – Puma ST-Line Vignale. Ford a investit aproximativ 200 de milioane de euro în unitatea sa de producție de ultimă generație de la Craiova pentru a sprijini producția modelului Puma. Astfel, investiția Ford la Craiova din 2008 până în prezent se ridică la 1,5 miliarde de euro.

Îmbunătățiri pentru gama de autovehicule comerciale

La începutul acestei veri, Ford a anunțat despre începerea producției unei noi opțiuni – cutie de viteze automată cu 10 trepte pentru versiunea de Transit cu tracțiune spate (RWD), care permite optimizarea consumului de combustibil, având totodată capacitatea de a remorca până la 2.800 kg. Noua transmisie reprezintă soluția ideală pentru mai multe variante de carosare, precum furgonete de livrare a alimentelor, vehicule pentru situațiile de urgență, autorulote și celebrele microbuze Transit cu 15 și 18 locuri. Tot în iunie, compania a făcut cunoscute noi versiuni de echipare pentru Transit – Trail și Active, puternice și potrivite pentru rulare în off-road.

Și autoutilitarele Transit Custom și Transit Connect au fost îmbunătățite, noile versiuni fiind inspirate din lumea raliurilor. Astfel, Transit Custom și Transit Connect MS-RT aduc spiritul motorsportului pe stradă, cu o grilă restilizată și o zonă frontală modificată radical, care încorporează prize de aer mai agresive, lumini de ceață integrate și un dispersor de aer, inspirat din motorsport. Noile variantele de echipare MS-RT ale lui Transit Custom și Transit Connect sunt disponibile la comandă începând cu luna septembrie în Franța, Ungaria, Olanda, Norvegia, România și Marea Britanie.

O mai bună siguranță și conectivitate

Pentru a răspunde adecvat noilor provocări, Ford a anunțat că introduce pe majoritatea vehiculelor sale comerciale servicii de conectivitate în dotarea standard. Modemul FordPass Connect este disponibil în echiparea standard a tuturor celor șapte produse de bază din gama de vehicule comerciale Ford, inclusiv pe Ford Transit, Transit Custom și Ranger. Serviciile de conectivitate FordPass Connect, care oferă o gamă largă de funcții menite să sporească productivitate și confortul prin intermediul aplicației pentru smartphone-uri FordPass Pro, au devenit gratuite pentru proprietarii de vehicule Ford din toată Europa. FordPass Connect permite actualizări software over-the-air (OTA) pentru a menține vehiculele comerciale la curent cu noua tehnologie, oferind o varietate de noi funcții.

Guard Mode, un nou sistem de securitate disponibil prin intermediul aplicației FordPass Pro, va fi prima nouă funcție activată over-the-air (OT). Această nouă funcție, care va fi disponibilă până la finalul anului 2020, va monitoriza vehiculele comerciale în timp real, avertizând proprietarii cu privire la eventualele probleme de securitate.

Noul Ford Puma ST, cu 200 CP

Cea mai recentă noutate de la Ford este noul Ford Puma ST, cea mai puternică mașină de serie fabricată la noi în țară, la Craiova. Sigla ST de pe noul Ford Puma produs la Craiova promite mai multă performanță și un stil de condus sportiv, șasiu optimizat, 200 CP, pe un automobil de sub 1400 kg. Compania anunță că este o premieră nu numai la noi în țară, ci și în Europa. Este primul automobil care reunește celebra dinamică de condus a gamei Ford Performance pe segmentul SUV-urilor compacte.

Prevăzut cu tehnologii sportive sofisticate, ce includ un diferențial mecanic cu alunecare limitată (LSD) și arcuri cu distribuție vectorială, Puma ST oferă și posibilitatea selectării mai multor moduri de rulare, inclusiv modul Sport și – pentru prima dată pe un vehicul Ford Performance – modul Eco, oferind astfel șoferilor opțiuni pentru numeroase scenarii de conducere.

Combinate, aceste inovații tehnologice oferă experiența de condus specifică modelelor Ford Performance, experiență celebră în toată Europa, păstrând, totodată, confortul și nivelul de ergonomie oferite de SUV-ul Puma.

Puma ST este echipat cu un motor EcoBoost1 de 200 CP și 1,5 litri, care permite o accelerație de la 0 – 100 km/h în 6,7 secunde. Șasiul optimizat și personalizat include o bară de torsiune, o bară stabilizatoare și configurarea amortizoarelor. Răspunsurile la direcție sunt cu 25% mai rapide și frânele cu 17% mai receptive decât cele de pe modelul Puma standard.

(Articol publicat în ediția print TB nr. 97 – septembrie/octombrie 2020)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (8): Bisericile fortificate

Articolul următor

Florin Jianu, reales în funcția de președinte al CNIPMMR pentru următorii 4 ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share