Auto

Ford pariază în 2020 pe inovație, conectivitate și forță

Inovațiile Ford din acest an s-au pliat perfect pe provocările omului modern. Compania și-a îmbunătățit vehiculele comerciale, oferind soluții moderne de conectivitate, precum și de rezistență în medii dure, iar pentru iubitorii de viteză a creat cea mai puternică mașină de serie fabricată la noi în țară, la Craiova – 200 de CP, cu o accelerație 0 – 100 km/h în 6,7 secunde.

Așadar, în acest an, Ford a extins gama modelului Puma, oferind opțiuni suplimentare de echipare și de motorizare. Clienții pot acum alege între un Ford Puma cu motor diesel EcoBlue de 1,5 litri și 120 CP, un Ford Puma echipat cu transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj și o nouă variantă luxoasă de echipare – Puma ST-Line Vignale. Ford a investit aproximativ 200 de milioane de euro în unitatea sa de producție de ultimă generație de la Craiova pentru a sprijini producția modelului Puma. Astfel, investiția Ford la Craiova din 2008 până în prezent se ridică la 1,5 miliarde de euro.

Îmbunătățiri pentru gama de autovehicule comerciale

La începutul acestei veri, Ford a anunțat despre începerea producției unei noi opțiuni – cutie de viteze automată cu 10 trepte pentru versiunea de Transit cu tracțiune spate (RWD), care permite optimizarea consumului de combustibil, având totodată capacitatea de a remorca până la 2.800 kg. Noua transmisie reprezintă soluția ideală pentru mai multe variante de carosare, precum furgonete de livrare a alimentelor, vehicule pentru situațiile de urgență, autorulote și celebrele microbuze Transit cu 15 și 18 locuri. Tot în iunie, compania a făcut cunoscute noi versiuni de echipare pentru Transit – Trail și Active, puternice și potrivite pentru rulare în off-road.

Și autoutilitarele Transit Custom și Transit Connect au fost îmbunătățite, noile versiuni fiind inspirate din lumea raliurilor. Astfel, Transit Custom și Transit Connect MS-RT aduc spiritul motorsportului pe stradă, cu o grilă restilizată și o zonă frontală modificată radical, care încorporează prize de aer mai agresive, lumini de ceață integrate și un dispersor de aer, inspirat din motorsport. Noile variantele de echipare MS-RT ale lui Transit Custom și Transit Connect sunt disponibile la comandă începând cu luna septembrie în Franța, Ungaria, Olanda, Norvegia, România și Marea Britanie.

O mai bună siguranță și conectivitate

Pentru a răspunde adecvat noilor provocări, Ford a anunțat că introduce pe majoritatea vehiculelor sale comerciale servicii de conectivitate în dotarea standard. Modemul FordPass Connect este disponibil în echiparea standard a tuturor celor șapte produse de bază din gama de vehicule comerciale Ford, inclusiv pe Ford Transit, Transit Custom și Ranger. Serviciile de conectivitate FordPass Connect, care oferă o gamă largă de funcții menite să sporească productivitate și confortul prin intermediul aplicației pentru smartphone-uri FordPass Pro, au devenit gratuite pentru proprietarii de vehicule Ford din toată Europa. FordPass Connect permite actualizări software over-the-air (OTA) pentru a menține vehiculele comerciale la curent cu noua tehnologie, oferind o varietate de noi funcții.

Guard Mode, un nou sistem de securitate disponibil prin intermediul aplicației FordPass Pro, va fi prima nouă funcție activată over-the-air (OT). Această nouă funcție, care va fi disponibilă până la finalul anului 2020, va monitoriza vehiculele comerciale în timp real, avertizând proprietarii cu privire la eventualele probleme de securitate.

Noul Ford Puma ST, cu 200 CP

Cea mai recentă noutate de la Ford este noul Ford Puma ST, cea mai puternică mașină de serie fabricată la noi în țară, la Craiova. Sigla ST de pe noul Ford Puma produs la Craiova promite mai multă performanță și un stil de condus sportiv, șasiu optimizat, 200 CP, pe un automobil de sub 1400 kg. Compania anunță că este o premieră nu numai la noi în țară, ci și în Europa. Este primul automobil care reunește celebra dinamică de condus a gamei Ford Performance pe segmentul SUV-urilor compacte.

Prevăzut cu tehnologii sportive sofisticate, ce includ un diferențial mecanic cu alunecare limitată (LSD) și arcuri cu distribuție vectorială, Puma ST oferă și posibilitatea selectării mai multor moduri de rulare, inclusiv modul Sport și – pentru prima dată pe un vehicul Ford Performance – modul Eco, oferind astfel șoferilor opțiuni pentru numeroase scenarii de conducere.

Combinate, aceste inovații tehnologice oferă experiența de condus specifică modelelor Ford Performance, experiență celebră în toată Europa, păstrând, totodată, confortul și nivelul de ergonomie oferite de SUV-ul Puma.

Puma ST este echipat cu un motor EcoBoost1 de 200 CP și 1,5 litri, care permite o accelerație de la 0 – 100 km/h în 6,7 secunde. Șasiul optimizat și personalizat include o bară de torsiune, o bară stabilizatoare și configurarea amortizoarelor. Răspunsurile la direcție sunt cu 25% mai rapide și frânele cu 17% mai receptive decât cele de pe modelul Puma standard.

(Articol publicat în ediția print TB nr. 97 – septembrie/octombrie 2020)

Related posts

Noul „star“ al economiei locale: Daimler a depășit 1,6 mld. € cu fabrica de cutii de viteze din Sebeş

Stefana Muresan

Continental răstoarnă topul exportatorilor! Timișul, în fața Argeșului

Stefana Muresan

New Kopel Car Import a câștigat licitația de livrare a 20 autobuze electrice și 25 stații de încărcare la Constanța

Nicolae Pop

ALD Automotive lansează ALD Electric

Stefana Muresan

Universitatea Tehnică, program în colaborare cu Porsche

Nora Dumitrescu

Linii de climatizare auto fabricate pentru întreaga lume, radiografiate cu raze X la Timișoara

Stefana Muresan

Investiţie de peste un milion de euro, pentru deschiderea unei noi benzinării în Moldova Nouă

Robert Bloancă

Employer branding în industria automotive

redactia

Suspendarea temporară a producției fabricilor Ford din Europa se prelungește

Ligia Voro

Yazaki își dublează numărul de angajați la Timișoara

Stefana Muresan

Compania Continental își extinde activitatea la Timișoara odată cu achiziția unei noi clădiri pentru cei de la Contitech

Robert Bloancă

Kromberg & Schubert caută 130 oameni pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

Aeroportul din Stuttgart va avea o parcare complet automată și fără șofer

Ion Surdu

Contractul pentru achiziția de 35 de noi troleibuze și autobuze hibrid în Brașov, semnat azi

Ligia Voro

Cifră de afaceri record pentru Grupul Marquardt

Stefana Muresan

Parcarea de pe Strada Brașovului din Oradea, inaugurată de ziua orașului

Traian Dan

Taxiuri hibride, în premieră, pe străzile din Alba Iulia

Papuc Irina

Faurecia caută 200 de oameni pentru fabrica de lângă Sibiu

Stefana Muresan

Sistemul automat de încărcare wireless de la Continental: convenabil și eficient

Stefana Muresan

ACAROM si EXACT SYSTEMS organizeaza Quality Academy, Pitesti, 28 noiembrie 2017

Stefana Muresan

Asiguratorii susțin introducerea unui tarif de referință pentru reparațiile auto

Traian Dan

Producătorul de componente auto Preh, investiții de 25 mil. euro în fabrica din Ghimbav

Stefana Muresan

Volvo, record de vânzări de peste 700.000 de mașini, pentru prima dată în istoria sa de 93 de ani. Câte mașini a livrat pe piața din România

Papuc Irina

Orădenii se pot plimba cu trotinete electrice puse la dispoziție de OTL

Traian Dan

Leave a Comment