Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un antreprenor cu trei facultăți a deschis un business în plină criză

Întreprinzătorul local Marius Parno a activat o spălătorie auto în regim self-service în Zalău, într-o perioadă în care alții își închid afacerile.

A deschis exact în perioada de urgență, poate de aceea crede o importantă caracteristică a unui antreprenor este curajul. Are curaj, dar și o inimă mare: în perioada de urgență a decis să ofere serviciile gratuit pentru ambulanțe, mașini de pompieri și alte vehicule implicate în lupta împotriva Covid”, relatează coordonatorii programului Startup Transilvania Startup.      

„În ultimele luni în perioada de criză am încercat să ofer clienților aspiratul interior, soluție pentru jante și silicon pentru cauciucuri gratuit. Am încercat să mă fac cunoscut, dar și util, oferind spălarea auto gratuită pentru ambulanțe și alte autovehicule implicate în lupta contra COVID. 

Cea mai mare provocare apărută odată cu pandemia a fost faptul că în perioada stării de urgență am deschis efectiv afacerea, iar numărul clienților a fost foarte mic în comparație cu estimările mele”, mărturisește proprietarul Jet – Clean.

Acesta este absolvent a trei instituții – Facultatea de Asistenţă Socială, Facultatea de Drept şi Facultatea de Teologie, având masteratul în economie socială. Acum  e doctorand la Facultatea de Psihologie şi Sociologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, iar în același timp predă la Facultatea de Sociologie şi la masterul de Economie Socială.

Parno lucrează pe post de consultant într-un program de dezvoltare comunitară implementat de Consiliul Europei în România, iar în timpul liber este administratorul a două companii –  consultanţă şi management în afaceri, respectiv spălătoria auto.

Transilvania Startup este un program derulat în Regiunea Nord-Vest prin care 375 de oameni sunt încurajați să pășească pe calea antreprenoriatului. Aceștia sunt angrenați într-un curs de formare, iar în final sunt selectate 46 de planuri de afaceri. 

Finaliștii urmează un program complex de practică specializată, consiliere și mentorat și primesc 146.800 de lei pentru a-și finanța afacerea, plus sprijin din partea organizației pe o perioadă de doi ani.

Proiectul este implementat de Relians Corp în parteneriat cu Asociația Centrul Startup Transilvania, Universitatea Babeș-Bolyai, Asociația Centrul Regional Formatest. Proiectul se derulează în trei ani și are o valoare de 11 milioane de lei, majoritatea cofinanțare europeană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CEE BSC Executive Leaders Roundtable - 26 January 2021

Articolul următor

Scădere a activității în construcții și servicii în noiembrie – ianuarie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share