Sălaj Ultimele stiri

Un antreprenor cu trei facultăți a deschis un business în plină criză

Întreprinzătorul local Marius Parno a activat o spălătorie auto în regim self-service în Zalău, într-o perioadă în care alții își închid afacerile.

A deschis exact în perioada de urgență, poate de aceea crede o importantă caracteristică a unui antreprenor este curajul. Are curaj, dar și o inimă mare: în perioada de urgență a decis să ofere serviciile gratuit pentru ambulanțe, mașini de pompieri și alte vehicule implicate în lupta împotriva Covid”, relatează coordonatorii programului Startup Transilvania Startup.      

„În ultimele luni în perioada de criză am încercat să ofer clienților aspiratul interior, soluție pentru jante și silicon pentru cauciucuri gratuit. Am încercat să mă fac cunoscut, dar și util, oferind spălarea auto gratuită pentru ambulanțe și alte autovehicule implicate în lupta contra COVID. 

Cea mai mare provocare apărută odată cu pandemia a fost faptul că în perioada stării de urgență am deschis efectiv afacerea, iar numărul clienților a fost foarte mic în comparație cu estimările mele”, mărturisește proprietarul Jet – Clean.

Acesta este absolvent a trei instituții – Facultatea de Asistenţă Socială, Facultatea de Drept şi Facultatea de Teologie, având masteratul în economie socială. Acum  e doctorand la Facultatea de Psihologie şi Sociologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, iar în același timp predă la Facultatea de Sociologie şi la masterul de Economie Socială.

Parno lucrează pe post de consultant într-un program de dezvoltare comunitară implementat de Consiliul Europei în România, iar în timpul liber este administratorul a două companii –  consultanţă şi management în afaceri, respectiv spălătoria auto.

Transilvania Startup este un program derulat în Regiunea Nord-Vest prin care 375 de oameni sunt încurajați să pășească pe calea antreprenoriatului. Aceștia sunt angrenați într-un curs de formare, iar în final sunt selectate 46 de planuri de afaceri. 

Finaliștii urmează un program complex de practică specializată, consiliere și mentorat și primesc 146.800 de lei pentru a-și finanța afacerea, plus sprijin din partea organizației pe o perioadă de doi ani.

Proiectul este implementat de Relians Corp în parteneriat cu Asociația Centrul Startup Transilvania, Universitatea Babeș-Bolyai, Asociația Centrul Regional Formatest. Proiectul se derulează în trei ani și are o valoare de 11 milioane de lei, majoritatea cofinanțare europeană.

Related posts

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

Autocarele de Budapesta și Viena, reactivate în Transilvania

Nora Dumitrescu

Resorturi spa de lux în Maldive, Fiji, Texas, Londra sau în Băile Herculane, la Grand Hotel Minerva

redactia

Reff & Asociații | Deloitte Legal România și Waltmann lansează prima Soluție de Evaluare 360, din punct de vedere medical, tehnic și juridic, dedicată spațiilor de birouri și centrelor comerciale

Papuc Irina

Optim PM a asistat IKEA în deschiderea celui mai mare magazin din sud-estul Europei

Ligia Voro

Pariu contra trendului din partea Frigotehnica, care păstrează planurile de expansiune

Ligia Voro

Afaceri de 1 milion de lei pentru clubul care oferă cursuri de educație acvatică

Papuc Irina

Trăiește bucuria de a surprinde la AFI Ploiești

Ionut Oprea

POZITIV TB: O companie pregătește IT-ști, le caută job-uri, plata cursurilor, după angajare

Traian Dan

Castrul roman de la Turda, reabilitat cu fonduri europene

Stefana Muresan

Orașele din Transilvania, în topul comenzilor de Black Friday

Nora Dumitrescu

Ediția aniversară Astra Film Festival 2018 a început

redactia

E.ON și MOL România lansează „autostrada electrică” Iaşi-Tîrgu Mureş, proiect finanţat din fonduri europene

Stefana Muresan

UiPath deschide la Cluj al doilea birou din România

Stefana Muresan

Rețeaua Cupio s-a extins în cinci orașe din zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Prima participare a României la Campionatul Mondial de degustare a vinurilor

Ligia Voro

Mădălina Hodorog, noul Manager General The Woman

Stefana Muresan

Operatorul depozitului ecologic de deşeuri Braşov FIN-ECO activizează în regim normal și face apel la colectarea separată a gunoiului

Ion Surdu

AFM: 256 de dosare au fost aprobate pentru achiziţia a 475 de autovehicule prin Programul Rabla, destinat persoanelor juridice

Papuc Irina

NTT DATA Romania susține evoluția digitală în automotive: Autonomous Driving sau Car Connectivity

redactia

Despăgubiri totale de 2.000 de euro la tunelul pe sub Meseș

Nora Dumitrescu

Cele mai căutate job-uri la Cluj: serviciile pentru clienți

Nora Dumitrescu

Peste 50 de milioane de lei pentru reabilitarea Bd-ului Nufărul-Cantemir

Traian Dan

Eckerle angajează 200 de oameni pentru fabrica din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment