Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Startup de inteligență artificială din Cluj, finanțat de EIT Health

Compania de tehnologie Lumen din Cluj-Napoca a obținut o finanțare de 50.000 de euro din partea organizației EIT Health pentru business-ul său în domeniul inteligenței artificiale (AI).

În cadrul programului de accelerare Headstart, EIT Health a decis să sprijine 89 de proiecte europene inovatoare în domeniul sănătății. 15 provin din regiuni considerate modest sau moderat inovatoare din Europa Centrală, de Est și de Sud.

Echipa câștigătoare din România produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze. Aceasta își propune să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid.

Prin Headstart, Lumen a primit 50.000 de euro pentru dezvoltarea produsului și asistența necesară pe măsură ce echipa parcurge etapele de lansare pe piață a ochelarilor, inclusiv verificarea nevoilor clinice ale pacientului sau sistemului medical pentru produsele dezvoltate.

Lumen reproduce principalele caracteristici ale unui câine ghid, folosind tehnologii avansate de AI și robotică într-o pereche de ochelari. Producția și distribuția vor începe în 2021. Startup-ul a fost fondat de Cornel Amariei, Gabriel Chindriş, Mihai Ivașcu. 

Headstart este unul dintre programele de accelerare derulate de EIT Health, ce susțin anual 400 de start-up-uri în Europa. Programul este deschis pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici, spin-off-uri și startup-uri ce au un prototip în stadiu avansat și vizează lansarea unui produs.

EIT Health este o organizație nonprofit și unul dintre cele mai mari parteneriate public-privat europene în domeniul inovației în sănătate, cu 150 de parteneri. Rețeaua europeană cuprinde companii de top, universități, centre de cercetare și dezvoltare, spitale și institute medicale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Crapii de Satu Mare vor ajunge în marile magazine din Ardeal

Articolul următor

TapTasty: „Fiecare afacere ar trebui să își permită o aplicație de mobil!”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

HR-iștii s-au suit în Dealul Clujului

O comunitate a profesioniștilor din resursele umane prinde contur la Cluj prin intermediul unor evenimente nonconformiste de socializare.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share