Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cele mai mari bănci din România au strâns bani pentru Finanțe

Forul județean a finalizat procedura de desemnare a câștigătorului contractului de achiziție publică de servicii financiare în legătură cu emiterea și vânzarea pe piața primară, de obligațiuni de 75,7 milioane €, prin plasament privat.
Emisiunea de obligațiuni a județului se adresează în special investitorilor profesionali | Foto: BVB

Societățile clujene Banca Transilvania și BT Capital Partners (BTCP), alături de BCR și BRD, din București, au intermediat pentru Ministerul Finanțelor Publice (MFP) atragerea a 1 miliard de euro din emisiunile de titluri de stat.    

Ultima vânzare de titluri Fidelis, coordonată de BTCP, a însumat fonduri atrase de 555 de milioane de euro pentru MFP. Este a doua ofertă primară de vânzare de titluri de stat pentru populație derulată în acest an prin sistemele Bursei de Valori București (BVB). Valoarea rundelor de finanțare derulate în acest an la BVB de către MFP însumează 4,74 miliarde de lei.

În cadrul celei de-a doua oferte, în perioada 9-27 noiembrie, românii au plasat 13.300 de ordine de subscriere pentru titlurile de stat denominate în lei și în euro. Oferta a cuprins titluri de stat în lei cu maturități de 1 și 3 ani, plus o emisiune în euro, cu scadența la cinci ani.

Dobânda anuală pentru titlurile în euro este de 1,85%, pentru cele în lei dobânda anuală este de 3,5% în cazul celor cu scadența în 2021 și de 4% în cazul celor cu scadența în 2023. Titlurile de stat au intrat la tranzacționare la BVB, luni, 7 decembrie, și pot fi cumpărate sau vândute oricând, prin intermediarii autorizați.

Oferta primară de vânzare a titlurilor de stat Fidelis a fost intermediată de sindicatul format din BTCP (lead manager și intermediar), Banca Transilvania (grup de distribuție), BCR și BRD – Groupe Societe Generale (intermediari).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

5 strategii eficiente de marketing pentru promovarea unui start-up

Articolul următor

HyperSurfaces și Artiness câștigă cea de-a XI-a ediție a Open Innovation Contest a NTT DATA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share