Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

HyperSurfaces și Artiness câștigă cea de-a XI-a ediție a Open Innovation Contest a NTT DATA

  • Provocarea finală globală în care vor concur startup-uri finaliste din întreaga lume va fi în 29 ianuarie
  • Mențiune specială pentru impacturile sociale la Open Stage

 HyperSurfaces și Artiness sunt startup-urile câștigătoare ale celei de-a XI-a ediții a Open Innovation Contest, o competiție internațională organizată de NTT DATA Corporation în peste zece orașe din întreaga lume.

Concursul a evoluat de la an la an și promovează inovația în tehnologie, identificând cele mai inovatoare startup-uri din întreaga lume. În acest an, Open Innovation Contest s-a desfășurat online datorită contextului pandemic, Covid-19. În cadrul competiției au participat peste 50 de startup-uri din toată Europa, în special din Italia, Germania și România. Open Innovation Contest s-a reafirmat și în acest an ca o competiție internaționala cu 10 finaliști.

„Oamenii mai tineri pot beneficia de o creativitate extraordinară și de o înclinație naturală spre inovație: investiția în ei nu este doar un pariu câștigător pentru NTT DATA, ci și pentru întreaga societate în acest moment de criză. Open Innovation Contest capătă o importanță și mai mare, deoarece permite tinerelor talente și startup-urilor să stabilească relații virtuoase și profitabile cu companiile mici și mari” – a declarat la ceremonia de premiere Walter Ruffinoni – CEO NTT DATA EMEA

Răspunzând provocărilor pandemiei, care a evidențiat necesitatea unor instrumente de interacțiune mai incluzive și transparente, concursul din acest an s-a concentrat pe tehnologii „human – friendly”. Categoriile competiției la care au aplicat toate startup-urile au fost: “The Empath Computer, “Digital Doc Trainer”, “Transparent Technology: Augment Things!”, “The Digital Shop”, “A Place to Live In” e “Smart Offer Creation in Manufacturing”.

“Efervescența companiilor înscrise și diversitatea ideilor prezentate în cadrul Open Innovation Contest XI, confirmă faptul ca inovația unei companii nu poate veni doar din interiorul ei, ci trebuie sa fie o acțiune deschisă, de cooperare cu comunitatea de business și cea academică. Prin susținerea unor astfel de evenimente, ne dorim să ne îmbunătățim și să ne extindem în permanență serviciile pe care le oferim clienților noștri, dar și să identificăm și sprijinim activități menite în a crea bunăstare și sustenabilitate. Astfel se justifică premiul special oferit către compania OpenStage, a cărei soluție inovativă îmbină tehnologia cu divertismentul, veselia și interconectivitatea urbană” a declarat Cantemir Mihu – CTO NTT DATA Romania.

Printre cei 10 finaliști selectați, câștigătorii din acest an, Artiness și HyperSurfaces, au participat la categoriile Digital Training and Transparent Technology fields, propunând soluții de ultimă generație în domeniul medical utilizând inteligența artificială.

„Fiecare ediție aduce pe scenă multe startup-uri valoroase, orientate către viitor, iar astăzi câștigătorii reflectă procesul de schimbare socială la nivel mondial. Medicii sunt resurse prețioase, în special în zonele rurale cu o medie de vârsta crescută, mai ales în pandemie, iar Artiness are tehnologia necesară  pentru a crește numărul medicilor precum și performanței acestora. Pe de altă parte, știm cu toții că IoT va fi norma viitorului și tehnologia HyperSurfaces poate transforma lucrurile din secolul XX în obiecte inteligente doar prin atașarea unor senzori simpli. Așteptăm cu nerăbdare să creăm servicii uimitoare cu ambele echipe câștigătoare, deoarece văd un mare potențial de a dezvolta o afacere împreună”, a declarat Kaz Okada, specialist în inovare deschisă, NTT DATA Corporation.

Următoarea etapă pentru câștigătorii Artiness și Hypersurfaces va fi finala globală din 29 ianuarie 2021, unde câștigătorii vor concura cu celelalte startup-uri alese din alte 10 orașe ale lumii. Cu această ocazie, Premiul Sustainable Goal va fi acordat și pentru a recompensa ideea care este cea mai atentă la problemele de sustenabilitate a mediului.

NTT DATA va oferi câștigătorului servicii și asistență în valoare de 100.000 de dolari, sprijinind compania în dezvoltarea business-ului inovativ, demonstrând cum Open Innovation Contest este pentru startup-uri o oportunitate reală de valorificare, un punct de plecare pentru o colaborare de succes. Câștigătorul va primi sprijinul din partea unei echipe de consultanți și experți ai NTT DATA pentru a-și implementa proiectul. NTT DATA va promova finaliștii și câștigătorii în rețeaua sa profesională.

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cele mai mari bănci din România au strâns bani pentru Finanțe

Articolul următor

Unul dintre cei mai mari retaileri online din România începe livrarea prin Poșta Română

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
4
Share