Cluj Inovatii IT&C Lideri si afaceri Robotica Slider Ultimele stiri

HyperSurfaces și Artiness câștigă cea de-a XI-a ediție a Open Innovation Contest a NTT DATA

  • Provocarea finală globală în care vor concur startup-uri finaliste din întreaga lume va fi în 29 ianuarie
  • Mențiune specială pentru impacturile sociale la Open Stage

 HyperSurfaces și Artiness sunt startup-urile câștigătoare ale celei de-a XI-a ediții a Open Innovation Contest, o competiție internațională organizată de NTT DATA Corporation în peste zece orașe din întreaga lume.

Concursul a evoluat de la an la an și promovează inovația în tehnologie, identificând cele mai inovatoare startup-uri din întreaga lume. În acest an, Open Innovation Contest s-a desfășurat online datorită contextului pandemic, Covid-19. În cadrul competiției au participat peste 50 de startup-uri din toată Europa, în special din Italia, Germania și România. Open Innovation Contest s-a reafirmat și în acest an ca o competiție internaționala cu 10 finaliști.

„Oamenii mai tineri pot beneficia de o creativitate extraordinară și de o înclinație naturală spre inovație: investiția în ei nu este doar un pariu câștigător pentru NTT DATA, ci și pentru întreaga societate în acest moment de criză. Open Innovation Contest capătă o importanță și mai mare, deoarece permite tinerelor talente și startup-urilor să stabilească relații virtuoase și profitabile cu companiile mici și mari” – a declarat la ceremonia de premiere Walter Ruffinoni – CEO NTT DATA EMEA

Răspunzând provocărilor pandemiei, care a evidențiat necesitatea unor instrumente de interacțiune mai incluzive și transparente, concursul din acest an s-a concentrat pe tehnologii „human – friendly”. Categoriile competiției la care au aplicat toate startup-urile au fost: “The Empath Computer, “Digital Doc Trainer”, “Transparent Technology: Augment Things!”, “The Digital Shop”, “A Place to Live In” e “Smart Offer Creation in Manufacturing”.

“Efervescența companiilor înscrise și diversitatea ideilor prezentate în cadrul Open Innovation Contest XI, confirmă faptul ca inovația unei companii nu poate veni doar din interiorul ei, ci trebuie sa fie o acțiune deschisă, de cooperare cu comunitatea de business și cea academică. Prin susținerea unor astfel de evenimente, ne dorim să ne îmbunătățim și să ne extindem în permanență serviciile pe care le oferim clienților noștri, dar și să identificăm și sprijinim activități menite în a crea bunăstare și sustenabilitate. Astfel se justifică premiul special oferit către compania OpenStage, a cărei soluție inovativă îmbină tehnologia cu divertismentul, veselia și interconectivitatea urbană” a declarat Cantemir Mihu – CTO NTT DATA Romania.

Printre cei 10 finaliști selectați, câștigătorii din acest an, Artiness și HyperSurfaces, au participat la categoriile Digital Training and Transparent Technology fields, propunând soluții de ultimă generație în domeniul medical utilizând inteligența artificială.

„Fiecare ediție aduce pe scenă multe startup-uri valoroase, orientate către viitor, iar astăzi câștigătorii reflectă procesul de schimbare socială la nivel mondial. Medicii sunt resurse prețioase, în special în zonele rurale cu o medie de vârsta crescută, mai ales în pandemie, iar Artiness are tehnologia necesară  pentru a crește numărul medicilor precum și performanței acestora. Pe de altă parte, știm cu toții că IoT va fi norma viitorului și tehnologia HyperSurfaces poate transforma lucrurile din secolul XX în obiecte inteligente doar prin atașarea unor senzori simpli. Așteptăm cu nerăbdare să creăm servicii uimitoare cu ambele echipe câștigătoare, deoarece văd un mare potențial de a dezvolta o afacere împreună”, a declarat Kaz Okada, specialist în inovare deschisă, NTT DATA Corporation.

Următoarea etapă pentru câștigătorii Artiness și Hypersurfaces va fi finala globală din 29 ianuarie 2021, unde câștigătorii vor concura cu celelalte startup-uri alese din alte 10 orașe ale lumii. Cu această ocazie, Premiul Sustainable Goal va fi acordat și pentru a recompensa ideea care este cea mai atentă la problemele de sustenabilitate a mediului.

NTT DATA va oferi câștigătorului servicii și asistență în valoare de 100.000 de dolari, sprijinind compania în dezvoltarea business-ului inovativ, demonstrând cum Open Innovation Contest este pentru startup-uri o oportunitate reală de valorificare, un punct de plecare pentru o colaborare de succes. Câștigătorul va primi sprijinul din partea unei echipe de consultanți și experți ai NTT DATA pentru a-și implementa proiectul. NTT DATA va promova finaliștii și câștigătorii în rețeaua sa profesională.

Related posts

Compania de Drumuri va reevalua ofertele Trameco şi Strabag pentru lotul 3C2 din Autostrada Transilvania

redactia

Bucharest – skyline transformation 2025: Anchor Grup, a developer of communities

Ionut Oprea

Oradea creşte capacitatea de testare Covid – 19 la peste 500 de probe pe zi

Traian Dan

Omul de afaceri Dorel Goia mai vrea o fabrică în Europa Centrală

Stefana Muresan

Elevii, informați cum să aplice procedurile moderne de management al pădurilor

Traian Dan

Studiu: Mai mult de două treimi dintre manageri folosesc inteligența artificială în afaceri

Papuc Irina

Transgaz, încasări de 188,5 milioane de lei de la Romgaz pentru transportul gazelor în perioada 1 octombrie 2016 – 1 octombrie 2017

Stefana Muresan

Bucharest – skyline transformation 2025 | Nusco City, at home, near the office?

Ionut Oprea

Britanicii de la Castrol donează echipament medical în Transilvania

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania și Romgaz, printre cele mai tranzacționate la bursă

Nora Dumitrescu

22 martie 2021, termenul final pentru depunerea ofertelor la drumul expres Oradea – Arad

Traian Dan

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, în scădere: primele date INS pentru aprilie 2020

Ion Surdu

Medisprof Cancer Center din Cluj-Napoca, investiție de 14 mil. euro, aşteaptă să intre în con­tract cu Casa pe centrul de radioterapie

redactia

Autobuze electrice pentru Lugoj, investiție de aproape 25 milioane de lei

redactia

700.000 de beculețe vor lumina Brașovul, începând cu 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Papuc Irina

123 de terenuri expropriate pentru centura Zalăului

Nora Dumitrescu

Care vor fi următoarele autostrăzi funcționale în Ardeal

Nora Dumitrescu

Transylvania Awards 2018. Împreună transformăm Transilvania.

Ligia Voro

E.ON Energie România a finalizat „Autostrada electrică” Iași-Târgu Mureș  

Ligia Voro

Optim PM desemnata sa livreze hotelul de 4 stele, Hilton Garden Inn Otopeni

redactia

Produs alimentar unic în lume, realizat de un cercetător din Oradea

redactia

Head & Shoulders și Old Spice au încheiat un parteneriat cu Federația Română de Fotbal

Traian Dan

Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, cele mai bune servicii de transport

Stefana Muresan

ELITE ÎN BUSINESS: Top 20 companii românești din Județul Bistrița-Năsăud

Nora Dumitrescu

Leave a Comment