Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complexul Hasdeu va avea parking cu 320 de locuri

Un parking public cu 320 de locuri se apropie de finalizare la Cluj-Napoca. Stadiul lucrărilor este acum de 96%, termenul de finalizare prevăzut fiind 14 decembrie.

Lucrările la noul parking din complexul studențesc Hasdeu se apropie de final. Situat pe strada Păstorului, parkingul dispune de 320 locuri. Structura cuprinde un nivel de subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane și terasă.

Din totalul de 320 locuri de parcare, șase locuri sunt destinate persoanelor cu dizabilități, 10 sunt pentru mașini electrice, patru pentru motociclete/mopede iar alte 11, pentru biciclete. Suprafața construită este de 1.488 mp. În prezent, parkingul este realizat în proporție de 96%.

Strategia locală este de demolare a garajelor și de construire de parkinguri pe mai multe niveluri, cu amenajări de spații verzi în spațiile disponibilizate. „Demolarea garajelor continuă cu scopul de a reda cartierelor spații publice și de agrement, locuri de parcare suplimentare și o calitate a vieții mai bună”, a declarat edilul Emil Boc.

Asociația Pro Infrastructură a prezentat imagini cu patru parking-uri programate în oraș. “Salutăm astfel de investiții în zonele urbane aglomerate din România, unde lipsa spațiilor verzi și a parcărilor insuficiente provoacă numeroase neajunsuri cetățenilor”, a consemnat API.

Consiliul Județean a lansat o licitație pentru construirea primului park & ride din municipiu, cu 863 de locuri, printr-un contract estimat la 10 milioane de euro. Șase multe asocieri de firme sau companii independente au ofertat să îl construiască.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Castelul de la Ciucea, recâștigat de Județul Cluj

Articolul următor

Argon Dental sprijină cabinetele stomatologice prin oferte personalizate și soluții pe termen lung

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share