Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România va găzdui viitoarea agenție europeană în domeniul securității cibernetice. Bucureștiul a devansat Bruxelles-ul

România va găzdui viitorul Centru european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice, agenție europeană înființarea căreia s-a decis în mandatul României a președinției Uniunii Europene. Sediul agenției va fi la București.

Anunțul a fost făcut de Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

“Bucureștiul va fi gazda viitorului centru cibernetic al UE pentru tehnologie înaltă și inovație, cu un ecosistem digital înfloritor, dinamic și tânăr. capitala României va prelua această sarcină într-un mod responsabil și dedicat, în beneficiul întregii Uniuni Europene“, se arată în postarea menționată.

Caleaeuropeana.ro amintește că România a depus luni dosarul de candidatură a Bucureştiului pentru găzduirea viitorului Centru european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice, în cadrul reuniunii ministeriale informale a miniştrilor Telecomunicaţiilor din statele membre UE, desfăşurată luni, sub coordonarea Preşedinţiei germane a Consiliului UE.

România era singura țară dintre cele candidate care nu găzduiește vreo agenție UE. Printre candidați s-au numărat Belgia (Bruxelles), Germania (München), Lituania (Vilnius), Luxemburg, Polonia (Varșovia) și Spania (Leon). Potrivit informațiilor făcute public, Bucureștiul a obținut în finală 15 voturi și a devansat Bruxellesul, care a primit 12 voturi.

Total
259
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ACI a pornit lucrările la Polivalenta din Turda

Articolul următor

Rețeaua de clinici DigiRay, preluată de un fond de investiții

Citește si:
Citeste mai mult

Untold își caută 2.000 de voluntari

Organizatorii Untold au declanșat o campanie de recrutare de voluntari, necesarul estimat pentru cele patru zile de festival…
Total
259
Share