Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O biserică monument istoric, salvată prin parteneriat public-privat

Biserica Greco-Catolică de Lemn din comuna Marca va fi reabilitată printr-un parteneriat cu susținerea financiară a mediului privat și a județului Sălaj.

Organizația Ambulanța pentru Monumente efectuează în această perioadă lucrări pentru punerea în siguranță și salvarea monumentului istoric din satul Porț. Biserica e datată 1792 printr-o inscripție încrustată pe grinda superioară a ancadramentului ușii de intrare în naos. 

În urma evaluării făcute de către specialiști s-a decis înlocuirea învelitorii de șindrilă a bisericii, vechi și deteriorate cu una nouă, din același material, realizată în manieră tradițională, după specificul zonei.

Finanțarea proiectului tehnic pentru reabilitare a fost asigurată de către Consiliul Județean Sălaj, salariile meșterilor sunt plătite printr-o donație a unei companii private, iar materialele de construcții sunt achiziționate din contribuțiile comunității și autoritățile locale.

Ambulanța pentru Monumente este un proiect inițiat de Asociația Monumentum ce își propune să acționeze eficient în domeniul salvgardării patrimoniului imobil prin punerea în siguranță a unor obiective de patrimoniu importante, în stare avansată de degradare sau de precolaps.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mașinile care depozitează ilegal deșeuri în Bihor, filmate cu camere cu infraroșu

Articolul următor

Cine a primit premiile pe 2020 ale Universității de Medicină din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share