Lideri si afaceri Real Estate Ultimele stiri

Dimitris Raptis, noul CEO Globalworth Group

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea lui Dimitris Raptis în funcția de CEO al companiei. Ioannis Papalekas se retrage din funcția de CEO începând cu data de 15 decembrie 2020.

Dimitris Raptis preia conducerea echipei Globalworth, formată din profesioniști cu experiență, dintre care mulți s-au dezvoltat în cadrul organizației și au fost în mare măsură responsabili atât pentru rezultatele obținute până acum, cât și pentru depășirea cu succes a ultimelor luni de pandemie.

“Mă bucur să preiau rolul de CEO și aștept cu nerăbdare să consolidez poziția Globalworth de lider de piață în Europa Centrală și de Est. Sunt foarte încrezător că vom aborda cu succes provocările care vor apărea în 2021 și vom atinge noi niveluri de performanță.

Am lucrat alături de Ioannis de la crearea Globalworth în 2012. El a fost liderul vizionar și forța din spatele transformării Globalworth dintr-un mic dezvoltator de birouri axat pe România în cel mai mare investitor și proprietar pe segmentul de birouri din regiune. Respectul, angajamentul, atenția centrată pe client și ajutorul acordat comunității pe care ni le-a insuflat încă de la început vor continua să fie pilonii culturii și strategiei Globalworth.

Aș dori, de asemenea, să-i aduc mulțumiri personale lui Ioannis pentru prietenia, sfaturile și încrederea pe care mi le-a oferit de-a lungul anilor și să îi urez tot binele pentru viitor”, a spus Dimitris Raptis, CEO Globalworth Group.

“Să fondez și să conduc Globalworth a fost proiectul vieții mele și cea mai mare realizare profesională. A fost o provocare, dar și o mare satisfacție profesională și personală. Sunt foarte mândru că după atâția ani de muncă împreună, am creat un jucător pionier în domeniul imobiliar, pregătit pentru următoarea etapă a dezvoltării sale.De asemenea, sunt recunoscător întregii comunități Globalworth pentru sprijinul și angajamentul extraordinar, fără de care o astfel de realizare nu ar fi fost posibilă. Sunt convins că Dimitris, alături de care am început călătoria Globalworth, este persoana potrivită pentru a duce mai departe dezvoltarea și succesul viitor al companiei”, a completat Ioannis Papalekas.

Dimitris Raptis (45) este un lider cu o experiență de 25 de ani în industria serviciilor financiare și imobiliare. A fost co-CEO al Globalworth din martie 2020 până în prezent. Și-a început cariera în Globalworth în 2012 în calitate de Deputy CEO și Chief Investment Officer. În acest rol, el a fost implicat în majoritatea activităților companiei, cu responsabilitatea principală pentru investițiile Globalworth și inițiativele de strângere de capital, și din 2017, pentru extinderea în Polonia.

În această perioadă, el a supravegheat achiziții și evoluții în valoare de peste 2.7 miliarde de euro (inclusiv achiziția companiei care ulterior a devenit Globalworth Polonia), precum și strângerea a 5 miliarde de euro de capital propriu și capital împrumutat. Această tranzacție a propulsat Globalworth de la o bază de active de 53 de milioane de euro, când a fost listată la Bursa de Valori din Londra în 2013, la peste 3 miliarde de euro astăzi, devenind cel mai mare investitor și proprietar de birouri din regiunea CEE.

Numirea sa în funcția de CEO este parte din evoluția companiei de-a lungul anilor și din trecerea treptată de la o companie imobiliară de succes în România, la un grup internațional renumit.

Înainte de a se alătura echipei Globalworth, Dimitris Raptis a petrecut 16 ani în Deutsche Bank ca membru senior al grupului de gestionare a investițiilor imobiliare din diviziile Deutsche Bank Asset and Wealth Management („RREEF”). Din 2008 până în 2012, a fost director general și a gestionat portofoliul pentru RREEF Opportunistic Investments (“ROI”) în Europa, divizia imobiliară de capital privat a Deutsche Bank.

Dimitris Raptis are o licență aprofundată (HONS) în Banking și Finanțe Internaționale la Cass Business School, Londra.

Related posts

Venituri record în bugetul municipului Sibiu pentru 2020, aprobat de Consiliul local

Papuc Irina

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Stefana Muresan

BearingPoint raportează o creștere remarcabilă în 2017, cifra de afaceri ajungând la 712 milioane de euro

Stefana Muresan

Insolvență cu necunoscute pentru Cesiro SA Sighişoara

Ligia Voro

Pleacă nemții, vin francezii. Grupul Parisot va avea fabrică în Sălaj

Nora Dumitrescu

Proprietarii clădirilor degradate vor plăti impozite de cinci ori mai mari

Nora Dumitrescu

Cluj: Fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, investește într-un centrul de agrement în Făget

Stefana Muresan

Noi exproprieri pentru Autostrada Transilvania, Secțiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii

Ligia Voro

Un startup românesc, ce învață copiii și părinții să se alimenteze sănătos, a fost selectat în acceleratorul Google for Startups

Papuc Irina

Parcul Feroviarilor din Cluj va fi revitalizat

Nora Dumitrescu

85 de bănci de odihnă amplasate pe malul Crișului Repede și în parcurile orădene

Traian Dan

Alfa Software anunță afaceri de 8,5 milioane lei, în creștere cu 50%

Ligia Voro

Memorandum de Înţelegere între Transgaz şi Srbijagas

Stefana Muresan

Xylino Showroom, concept store inedit de mobilier și amenajări

Ionut Oprea

Olandezii de la Aegon vor finanța baschetul clujean

Nora Dumitrescu

Topul celor mai buni angajatori în anul 2018

redactia

Romgaz, contracte de vânzare – cumpărare gaze cu Oltchim, în valoare de peste 37 mil. lei

Stefana Muresan

Podgorenii din Dealurile Silagiului. Crama Aramic

De Ziua Femeii, Mömax deschide la Timişoara. Austriecii au angajat pensionari, bazându-se pe experienţa şi aptitudinile acestora

Stefana Muresan

Kuka Automatizare România a inaugurat noul sediu din Sibiu

redactia

Mc Donald’s va mai deschide un restaurant la Oradea

Traian Dan

Compania Transavia primește certificarea exclusivă în România, Global G.A.P. pentru produsele sale

Stefana Muresan

Holcim România a lansat prima gamă de betoane verzi cu emisii reduse de CO2

Traian Dan

Rețelele de apă din Gherla, modernizate pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Leave a Comment