Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Soluția etalon pentru tratamentul de iarnă în pomicultură

Tratamentul de iarnă în pomicultură reprezintă unul dintre cei mai importanți pași pentru asigurarea unei recolte bogate și sănătoase anul următor. Este primul pas din întreaga tehnologie de protecție a culturilor pomicole.

Tratamentele de iarnă în pomicultură au un rol important în combaterea unor dăunători cum ar fi: păduchele din San Jose, afidele și păianjenul roșu în diferite forme de dezvoltare.

Tratamentele aplicate la momentul optim, cu produse eficiente, ne ajută să menținem dăunătorii sub pragul economic de dăunare (PED), iar costurile de producție vor fi mai mici.

Odată cu interzicerea utilizării unor produse pentru tratamentul de iarnă, pomicultorii găsesc soluția salvatoare la Summit Agro: pachetul comercial Mospilan OIL.

Acesta este compus din insecticidul japonez consacrat Mospilan 20 SG (omologat în România pentru a fi utilizat ca tratament de iarnă) și adjuvantul pe bază de ulei de rapiță Toil.

Caracteristicile MOSPILAN OIL:

  • Acţiune complexă asupra dăunătorilor

Efectul asupra dăunătorilor este de:

  • otrăvire prin ingestie sau penetrare în corpul insectei;
  • acoperire uniformă a ouălor și larvelor și distrugerea acestora prin otrăvire sau asfixiere;
  • imobilizare a formelor larvare.

Întrucât scutul protector al larvelor păduchelui din San Jose este din ceară, insecticidele simple nu îl pot penetra și nu au capacitatea de a omorî insecta.

  • Protecție de lungă durată

Prin distrugerea formelor hibernante se înlătură atacul și daunele produse pomului la începutul vegetației. Astfel, se creează economii în programul de tratamente cu insecticide, prin eliminarea altor tratamente ulterioare ce ar trebui făcute dacă nu s-ar combate insectele hibernante prin tratamentul de iarnă.

  • Selectivitate înaltă asupra faunei utile

Rețeta Mospilan 20 SG + Toil este prietenoasă cu mediul și entomofauna utilă.

Prin tratamentele convenționale, odată cu dăunătorii, sunt afectate câteodată și insectele folositoare. Crearea încă de la începutul perioadei de vegetație a unui dezechilibru în ecosistem, prin înlăturarea prădătorilor și paraziților naturali, poate avea ca rezultat înmulțirea rapidă a insectelor nedorite și implicit îndesirea tratamentelor de combatere a lor.

  • Selectiv pentru pomi (nu dă efecte de fito-toxicitate)

Se știe că uleiul mineral este foarte asfixiant și nu se poate folosi după pornirea pomilor în vegetație. Cu Mospilan OIL, ce conține adjuvant pe bază de ulei de rapiță, perioada de efectuare a tratamentelor este mult mai mare.

Recomandări de utilizare:

  • Tratamentul cu Mospilan 20 SG + Toil se aplică la sfârșitul repausului vegetativ-începutul dezmuguritului, corespunzător fazelor fenologice de “urechiușe de șoarece” la măr și de “buton verde” la prun. Temperatura aerului trebuie să fie mai mare de +4°C, iar cantitatea de soluție folosită la hectar va fi între 1000-1500 L, în funcție de talia pomilor.
  • Doza de utilizare este de 0,450 kg/ha Mospilan 20 SG + 0,5% Toil. Pentru grădini, unde tratamentul se face cu pompe mici de spate, într-o cantitate de 10 litri apă se vor adăuga 4,5g Mospilan și 50 ml Toil.
  • Amestecul se poate face direct în rezervorul pompei de stropit. Se pune până la jumătate apă, se adaugă cantitatea de Toil, apoi se adaugă Mospilan 20 SG și se completează rezervorul cu apă, până la umplere.
  • Se va urmări o acoperire cât mai uniformă a ramurilor şi tulpinii, fără a produce şiroiri.

Pentru mai multe detalii puteți accesa www.sumi-agro.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ANFP implementează E-bugetar: baza de date cu circa 1,3 milioane de funcționari

Articolul următor

Casta.eu: Militari, Titan și Berceni, cartierele cu cele mai multe apartamente scoase la vânzare în ultimele 3 luni. Peste 1.500 de proprietari au cerut ofertă instant prin serviciul InstaBuy

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share