Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Mare a prezentat Europei proiectul său de transport ecologic

Șase stații de încărcare pentru mașini electrice au fost achiziționate în Baia Mare în cadrul unui proiect transfrontalier de transport “verde”.   

Acesta a fost prezentat la o întâlnire interregională în cadrul proiectului “Regândirea Dezvoltării Durabile în Regiuni Europene Utilizând Modele de Afaceri ale Economiei Circulare” (Reduces). Au participat, în sistem de videoconferință online, reprezentanți din Finlanda, Spania, Marea Britanie, Bulgaria și România.

În deschidere a fost prezentat Drumul Bulgariei spre o economie circulară și provocările care trebuie depășite, precum și cazuri de proiecte implementate în țara vecină, utilizând platforme de partajare: primul în managementul deșeurilor, al doilea, în soluții inteligente de energie. Cei implicați în Reduces au descris câte un exemplu de bună practică pe tema platforme de partajare.

Acestea sunt Doerz – platformă de servicii pentru experiențe autentice de călătorie (Finlanda), Matmap – platformă descentralizată  pentru vânzarea și recuperarea de materiale ceramice pentru construcții (Valencia), Insert – piață de desfacere pentru materiale de construcție refolosibile, copaci și plante (Utrecht), Zoom EV – platformă de partajare autovehicule electrice (Manchester), ”Programul IT CozZo – manager aprovizionare alimente (Bulgaria).

Maramureșul a descris proiectul ”Rețea verde de transport transfrontalier”, proiect implementat de Primăria Baia Mare, prin care s-au achiziționat și montat șase stații de încărcare pentru mașini electrice pe raza municipiului. 

Întâlnirea a inclus un seminar pe tema dezvoltării planurilor de acțiune, în care au fost analizate implicarea factorilor interesați, determinarea potențialului regiunilor partenere, identificarea priorităților fiecărei regiuni și definirea activităților și măsurilor  ce vor fi incluse în planurile de acțiune.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Modificări la Codul fiscal, promulgate de șeful statului: nou termen pentru declarația unică, noi facilități fiscale, dar și noi taxe

Articolul următor

Alba și Recașul, campioanele vinului românesc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share