Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Angajații din Cluj câștigă mai bine în pandemie

Salariul mediu brut în județul Cluj a urcat cu aproape 700 de lei în decurs de un an, în ciuda apariției pandemiei.

În octombrie, Clujul era pe locul doi, după București, în clasamentul celor mai mari câștiguri salariale salarii din România. Direcția Județeană de Statistică (DJS) Cluj a precizat că salariul mediu net în octombrie 2020 a fost de 3.968 de lei, în creștere cu 32 de lei față de septembrie și cu 444 de lei față de octombrie 2019.

Câștigul salarial mediu brut a crescut în Cluj cu 60 de lei față de septembrie și cu 694 de lei față de aceeași lună a anului precedent. Numărul angajaților s-a majorat cu 260 față de septembrie și cu 680 de lei comparativ cu octombrie 2019.

În octombrie 2020, la Cluj se aflau în evidențe 260.000 de angajați. În comparație cu media pe țară, salarial mediu net pe octombrie anul curent a fost în Cluj cu 18% mai mare, fapt care clasează județul pe locul doi național, după capitală.

Câştigul salarial mediu nominal brut a crescut în România cu 38 de lei în octombrie, în comparaţie cu luna anterioară, până la 5.452 de lei, arată Institutului Naţional de Statistică.

Creşterea s-a datorat acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale, al 13-lea salariu sau pentru performanţe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

Majorările au avut la bază activitatea anumitor agenţi economici, realizările de producţie sau încasările mai mari (în funcţie de contracte / proiecte), precum şi disponibilizările de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie din unele activităţi economice. 

Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice (+7%). Scăderi mari au avut fabricarea produselor de cocserie şi a celor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (-21)%, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (-16%), transporturile aeriene (-14%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

OLX Group a preluat brokerul de credite Kiwi Finance

Articolul următor

Care sunt motivele includerii unei cabine foto in peisajul evenimentului tau

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share