Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Schema de granturi mici, lansată de Ministerul Mediului. Buget de 1 milion de euro

Schema de granturi mici ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipalități” a fost lansată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pe data de 30 decembrie. Bugetul total disponibil pentru acest apel este de 1.000.000 euro. Termenul limită pentru depunere a propunerilor de proiect: 29 martie 2021, ora 17:00.

Potrivit ghidului solicitantului, prezenta schemă sprijină componenta de atenuare și adaptare la schimbările climatice a Programului, concepută pentru a răspunde nevoilor și problemelor identificate în timpul consultărilor părților interesate Provocările cheie identificate la consultarea părților interesate. Printre acestea se numără lipsa la nivel local a cunoștințelor referitoare la schimbările climatice și impactul acestora, precum și competența de a efectua analize de vulnerabilitate și evaluări ale riscurilor; lipsa de competență sau disponibilitate de a lua măsuri pentru atenuarea și adaptarea la schimbările climatice pentru a face față impacturilor, vulnerabilităților și adaptării din diferite sectoare și conștientizarea schimbărilor climatice la nivelul administrației și comunităților locale. Angajații de la nivelul orașelor și municipalităților sunt informaţi insuficient despre oportunitățile de a investi în măsuri de adaptare și sunt slab instruiţi sau nu pot colabora cu alte instituții.

Bugetul total, de 1 milion de euro, reprezintă 85% contribuția Mecanismului Financiar SEE 2014-2021, respectiv grant, și 15% (150.000 Euro) – contribuția națională.

Grupurile țintă directe sunt municipalitățile. Beneficiarii indirecți includ grupurile țintă directe, localitățile aflate în proximitatea municipalităților beneficiare directe, precum și populația care tranzitează zonele vizate de planurile de atenuare și adaptare la schimbările climatice. Solicitanții eligibili (Promotori de Proiect) sunt autorități locale sau regionale (municipale/judeţene).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețeaua Moldovan și-a făcut linie de semipreparate

Articolul următor

Beclean - un oraș cu echipă, viziune și strategie de secol XXI

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share