Real Estate Timiș

Proiectul de 450 de milioane de euro, Iulius Town Timișoara, a primit cinci stele din partea The European Property Awards

Cel mai mare proiect imobiliar mixt din zona de vest a României, proiectul de regenerare urbană Iulius Town Timișoara, realizat printr-o investiție de 442 milioane de euro de companiile Iulius și Atterbury Europe, a fost premiat pentru conceptul său mixed-use integrat, impactul pozitiv în comunitate și inovație. Proiectul a primit distincția „5 Star Winner Best Mixed Use Development Romania” în cadrul The European Property Awards, cea mai prestigioasă competiție din regiune.

Iulius Town Timișoara a obținut distincția maximă în categoria Mixed Use Development pentru România în cadrul competiției internaționale – 5 Star Winner. Acest nivel se acordă doar proiectelor care depășesc 75% din punctajul juriului internațional de specialitate pentru secțiuni precum localizare și conexiune cu orașul, arhitectură, sustenabilitate și inovație, facilități și servicii integrate, funcțiuni și impact în comunitate. Prin calificativul ridicat înregistrat, unul dintre cele mai mari din regiune, Iulius Town Timișoara a fost nominalizat în următoarea etapă de selecție, alături de alte trei proiecte din Rusia, Cipru și Turcia, pentru titlul „Best of Europe”.

Iulius Town a răspuns unor nevoi reale de birouri premium, branduri high end și destinații de entertainment în zona de vest a țării, funcțiuni care facilitează viața cotidiană și recreerea în natură. Acestea sunt, de altfel, principalele atuuri care i-au adus proiectului mixt recunoașterea internațională. Parcul amenajat integral, cu arbori maturi, gazon, lac, piațete în aer liber și alei de promenadă, dar și investițiile în conectivitatea proiectului cu orașul, cu un rol real în mobilitatea urbană, cum sunt pasajul auto, conexiunile pietonale și modernizarea arterelor rutiere din proximitate, investiții care depășesc 21 de milioane de euro, sunt funcțiuni rar întâlnite în dezvoltările real-estate din Europa și au fost cu atât mai mult apreciate.

Iulius Town include în prezent trei clădiri office verzi, construite și operate după principii sustenabile. În total, 50.000 mp de spații de birouri premium, sediu al peste 30 de companii multinaționale, cu mai mult de 5.000 de angajați. Incluzând și celelalte componente ale proiectului, Iulius Town este locul în care lucrează peste 8.000 de persoane.

Dincolo de aportul economic considerabil și impactul major la nivel de atractivitate investițională, proiectul este un pol modern de socializare, care aduce comunitatea locală și regională împreună. În cea mai mare suprafață de retail din țară, 120.000 mp, sunt reunite peste 450 dintre cele mai renumite branduri, dar și concepte ale antreprenorilor și producătorilor locali, cea mai variată ofertă de cafenele și restaurante tematice din oraș, cinema VIP, cel mai mare fitness club din țară, prima grădiniță cu predare în limba engleză și curriculum britanic, dar și școală primară, centru de conferințe și toate serviciile cotidiene.

Facilitățile oferite de Iulius Town sunt amplificate de parcul din inima ansamblului, devenit atracția principală a orașului prin peisajul reconfortant pe care îl oferă, numeroasele evenimente găzduite și diversitatea opțiunilor de petrecere a timpului liber în natură, mai ales anul trecut, când s-a impus socializarea outdoor.

Proiectul este un magnet nu doar pentru locuitorii din regiune, dar și pentru publicul din Serbia și Ungaria, care obișnuiește să vină aici pentru cumpărături și relaxare.

The International Property Awards are ediții organizate de 27 de ani și acoperă peste 45 de categorii real-estate, în competiții regionale pentru Europa, Arabia, Africa, Canada, America Centrală și de Sud, Caraibe, USA, Marea Britanie și Asia Pacific. Juriul independent este format din peste 80 de experți din industrie.

Related posts

VINVEST 2019: Degustări speciale – vinuri vechi de 60 de ani, vinuri produse la Muntele Athos, vinuri produse ecologic

Stefana Muresan

EXPO REAL: Hybrid Summit enables new start for the real estate industry

Papuc Irina

În următoarele 16 luni, aproape 500.000 mp de birouri moderne în București și orașele regionale

Ionut Oprea

Sebeș, un oraș tot mai prosper. Un mare dezvoltator imobiliar oferă ca premiu un apartament în Sebeș

redactia

''Prima Casă'', maxim istoric al solicitărilor de garantare; peste 500 pe zi

Stefana Muresan

Case familiale, locuințe protejate și centre de zi moderne vor fi construite în Timiș cu bani europeni

Stefana Muresan

Hines secures Jimmy Choo and Golden Goose in Copenhagen for its pan-european core fund

Ionut Oprea

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Stefana Muresan

Autobuze electrice pentru Lugoj, investiție de aproape 25 milioane de lei

redactia

RE/MAX România: Volumul tranzacțiilor de închirieri s-a triplat în S1 2019

Ligia Voro

Timiș: B. Braun, investiție de 300 de milioane de euro într-o fabrică de seringi perfuzabile

Stefana Muresan

NEPI Rockcastle confirmă continuarea proiectului Târgu Mureș Shopping City

Ligia Voro

Best of real estate celebrated at EuropaProperty’s 13th annual SEE Real Estate Awards Gala

Stefana Muresan

World Class, primul chirias in AFI Tech Park

Ionut Oprea

OTP Bank va deschide un centru regional în cartierul ISHO din Timișoara

Papuc Irina

Short-list announced for the 7th annual CEE Manufacturing & Logistics Awards

Stefana Muresan

Numărul turiștilor din Timiș a scăzut de trei ori

Robert Bloancă

Portland, un nou premiu

Optim PM – doua premii in cadrul celor mai prestigioase gale din industria imobiliara

Ionut Oprea

Maurer Panoramic – alegerea firească a tinerilor de succes şi a investitorilor inspiraţi

redactia

Timişoara va găzdui conferinţa Imunoterapia cancerului, în organizarea Asociaţiei Oncohelp

Robert Bloancă

Compania de leasing operaţional a BRD se extinde la Cluj, Timișoara și Iași

Stefana Muresan

Connect44 se extinde și a închiriat în total 1.000 de metri pătrați în Vox Technology Park

Papuc Irina

"Real Estate Investment Opportunities in Romania“ economic seminar

Ionut Oprea

Leave a Comment