Real Estate Timiș

Proiectul de 450 de milioane de euro, Iulius Town Timișoara, a primit cinci stele din partea The European Property Awards

Cel mai mare proiect imobiliar mixt din zona de vest a României, proiectul de regenerare urbană Iulius Town Timișoara, realizat printr-o investiție de 442 milioane de euro de companiile Iulius și Atterbury Europe, a fost premiat pentru conceptul său mixed-use integrat, impactul pozitiv în comunitate și inovație. Proiectul a primit distincția „5 Star Winner Best Mixed Use Development Romania” în cadrul The European Property Awards, cea mai prestigioasă competiție din regiune.

Iulius Town Timișoara a obținut distincția maximă în categoria Mixed Use Development pentru România în cadrul competiției internaționale – 5 Star Winner. Acest nivel se acordă doar proiectelor care depășesc 75% din punctajul juriului internațional de specialitate pentru secțiuni precum localizare și conexiune cu orașul, arhitectură, sustenabilitate și inovație, facilități și servicii integrate, funcțiuni și impact în comunitate. Prin calificativul ridicat înregistrat, unul dintre cele mai mari din regiune, Iulius Town Timișoara a fost nominalizat în următoarea etapă de selecție, alături de alte trei proiecte din Rusia, Cipru și Turcia, pentru titlul „Best of Europe”.

Iulius Town a răspuns unor nevoi reale de birouri premium, branduri high end și destinații de entertainment în zona de vest a țării, funcțiuni care facilitează viața cotidiană și recreerea în natură. Acestea sunt, de altfel, principalele atuuri care i-au adus proiectului mixt recunoașterea internațională. Parcul amenajat integral, cu arbori maturi, gazon, lac, piațete în aer liber și alei de promenadă, dar și investițiile în conectivitatea proiectului cu orașul, cu un rol real în mobilitatea urbană, cum sunt pasajul auto, conexiunile pietonale și modernizarea arterelor rutiere din proximitate, investiții care depășesc 21 de milioane de euro, sunt funcțiuni rar întâlnite în dezvoltările real-estate din Europa și au fost cu atât mai mult apreciate.

Iulius Town include în prezent trei clădiri office verzi, construite și operate după principii sustenabile. În total, 50.000 mp de spații de birouri premium, sediu al peste 30 de companii multinaționale, cu mai mult de 5.000 de angajați. Incluzând și celelalte componente ale proiectului, Iulius Town este locul în care lucrează peste 8.000 de persoane.

Dincolo de aportul economic considerabil și impactul major la nivel de atractivitate investițională, proiectul este un pol modern de socializare, care aduce comunitatea locală și regională împreună. În cea mai mare suprafață de retail din țară, 120.000 mp, sunt reunite peste 450 dintre cele mai renumite branduri, dar și concepte ale antreprenorilor și producătorilor locali, cea mai variată ofertă de cafenele și restaurante tematice din oraș, cinema VIP, cel mai mare fitness club din țară, prima grădiniță cu predare în limba engleză și curriculum britanic, dar și școală primară, centru de conferințe și toate serviciile cotidiene.

Facilitățile oferite de Iulius Town sunt amplificate de parcul din inima ansamblului, devenit atracția principală a orașului prin peisajul reconfortant pe care îl oferă, numeroasele evenimente găzduite și diversitatea opțiunilor de petrecere a timpului liber în natură, mai ales anul trecut, când s-a impus socializarea outdoor.

Proiectul este un magnet nu doar pentru locuitorii din regiune, dar și pentru publicul din Serbia și Ungaria, care obișnuiește să vină aici pentru cumpărături și relaxare.

The International Property Awards are ediții organizate de 27 de ani și acoperă peste 45 de categorii real-estate, în competiții regionale pentru Europa, Arabia, Africa, Canada, America Centrală și de Sud, Caraibe, USA, Marea Britanie și Asia Pacific. Juriul independent este format din peste 80 de experți din industrie.

Related posts

Clinica Medicover in Liberty Technology Park

Afacerile Wetterbest, creștere de 45%

Ligia Voro

Studiu EnergyPal: Doar 14% dintre companii au un sistem de smart metering pe echipamentele principale

Stefana Muresan

Pe vreme de pandemie, şomajul din Timiş scade

Robert Bloancă

România, motor de creștere în 2019 pentru WDP

Ligia Voro

Furnizorul german de software și servicii IT SAP, noi angajări în Timișoara

redactia

Evoluţia industriei din Banat, dezbătută la Timişoara de firmele locale şi specialişti, în cadrul unui nou eveniment

Robert Bloancă

Episcopia Romano-Catolică investește într-un complex rezidențial cu terenuri de sport în Satu Mare

redactia

Bucharest – skyline transformation 2025: Swissôtel Bucharest – a view from the top of Romania’s hospitality industry

Ionut Oprea

USA to connect the Amazon network in Poland to the port of Constanta?

Ionut Oprea

În 2020, AFI Europe România a continuat proiectele de dezvoltare, în ciuda pandemiei

Transilvania Business

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

redactia

Prima stradă de case pasive din România se construiește la Cluj

Nora Dumitrescu

MIPIM returns to Cannes on 7-8 September 2021

Ionut Oprea

Maxagro din Timiş țintește afaceri de 30 de milioane de euro

Stefana Muresan

Lărgirea drumului Timișoara – Moșnița Nouă a depășit o barieră birocratică majoră. Urmează licitația pentru execuție

redactia

Automotive Logistics Summit reuneste profesionistii

Ionut Oprea

Un nou nivel de siguranță: noua generație de senzori Radar de la Continental

Nicolae Pop

Aberdeen Asset Management vinde cladirea de birouri Construdava

Ionut Oprea

Canadienii de la Litens Automotive, nouă unitate de producție lângă Timișoara

Stefana Muresan

Arçelik, producătorul Arctic, alege între Timișoara și Iași pentru cel mai important birou de cercetare-dezvoltare din afara Turciei

redactia

Judeţele Timiş, Arad şi Bihor intră în supraveghere specială din partea ANSVSA, din cauza gripei aviare din Ungaria

Robert Bloancă

Vox Technology Park, certificare finala, BREEAM – Excellent

redactia

Animawings duce turiştii bănăţeni, de la Timişoara direct pe plajele din Egipt, la Hurghada

Robert Bloancă

Leave a Comment