Educație Slider Ultimele stiri

Universități renumite din Suedia și Irlanda caută studenți în România

O serie de universități de top din Suedia și Irlanda vor fi în dialog cu tinerii români în cadrul a două evenimente virtuale desfășurate pe 14, respectiv 28 ianuarie. Admiterea la universitățile din Suedia are loc la mijlocul acestei luni, iar pentru Irlanda va avea loc pe 1 februarie. Astfel, tinerii care sunt interesați să studieze în una din cele două țări pot discuta online direct cu reprezentanți ai universităților din cele două țări, în timpul unor evenimente virtuale.

Dacă Suedia este căutată pentru standardul ridicat de viață și accentul pe care îl pune pe zona de creativitate, Irlanda este recunoscută, mai nou, ca fiind patria” IT-iștilor, mulți tineri fiind atrași de oportunitățile și nivelul de studiu în informatică.

Observăm un interes în creștere la tinerii români pentru Suedia, ca nouă destinație internațională de studiu. O explicație rezidă în faptul că sistemul educațional suedez este extrem de permisiv, axat în principal pe creativitate și dezvoltare personală, fie că vorbim de studii în domeniul tehnic, științific sau zona socială. Mai mult, studenții internaționali sunt încurajați să lucreze în timpul facultății, iar după finalizarea studiilor pot opta pentru prelungirea permisului de ședere pentru a-și găsi un job. Suedia este o țară extrem de deschisă cu străinii, unde toată lumea vorbește limba engleză, nefiind nevoie să înveți suedeză pentru a studia sau a te adapta. Este considerată una dintre cele mai curate și mai civilizate țări din lume, asumându-și ca obiectiv să producă toată energia din surse regenerabile până în 2040”, explică Ana-Maria Papp, Business Development Manager, IntegralEdu.

Costuri zero pentru studiile în Suedia

Studiile universitare de licență și masterat în Suedia sunt gratuite pentru cetățenii din Uniunea Europeană, astfel că familiile tinerilor care sunt acceptați de o universitate din Suedia trebuie să își bugeteze doar costurile de trai. Astfel costurile lunare pentru cazare variază între 350 și 500 de euro, iar cele pentru mâncare pot ajunge la 200 de euro. La acestea se mai adăugă transportul (50 euro), manualele și materialele didactice (50 euro), sportul și viața socială (150 euro). În Suedia transportul public este foarte bine dezvoltat. Având la dispoziție, o rețea extinsă de autobuze, trenuri, metrou, tramvaie, deplasările putându-se face oriunde, fără mașini.

Pe 14 ianuarie, la Study in Sweden Virtual Day, tinerii românii vor putea discuta cu reprezentanții University West Sweden, una dintre cele mai prestigioase instituții academice. Fie că vorbim despre finanțe, business, IT, automatizare sau studii sociale, universitatea are pregătite multe programe pentru tinerii din România. Totodată, tinerii români vor putea afla informații de la consultanții IntegralEdu despre toate oportunitățile educaționale pe care Suedia le oferă în materie de programe și universități.

Studiile în străinătate – o nouă destinație: Irlanda

Un alt eveniment educațional virtual se va desfășura pe 28 ianuarie pentru tinerii interesați să studieze în Irlanda, țară cu o puternică bază universitară, recunoscută pentru excelența în cercetare și inovație. Pentru studiile în Irlanda universitățile pot percepe anumite taxe, însă acestea pot fi acoperite prin diverse scheme de burse și subvenții.

Pentru studiile în Irlanda există sistemul Free Fee Grant, care acoperă taxele de studiu pentru studenții europeni, însă majoritatea universităților solicită plata unei contribuții din partea studentului, care poate ajunge la 3.000 euro. Însă, această contribuție poate fi acoperită prin intermediul unor subvenții și burse, dar și utilizând rute alternative de finanțare. Subvențiile sunt oferite studenților în vederea acoperirii taxelor de studiu, dar și a costurilor de trai. Tipul și cuantumul subvenției este stabilit în funcție de nivelul și durata programului de studiu, dar și ținând cont de venitul familiei”, precizează Ana-Maria Papp.

Pe 28 ianuarie, la Study in Ireland Virtual Day, tinerii românii vor putea discuta cu reprezentanții University of Limerick, Griffith College și Dundalk Institute of Technology (DKIT).

Related posts

Trei județe din Ardeal fac legea în producția de mobilier

Nora Dumitrescu

Transilvania poate arăta României cum se poate transforma cu investiții de 2 miliarde de euro

Stefana Muresan

Intermodal hub: Zeebrugge – Oradea

Ionut Oprea

Investiție de peste 40 mil. euro într-un spital pentru copii din Arad

Stefana Muresan

Speedwell lansează faza 2 a proiectului rezidențial TRIAMA Residence, dezvoltat în București

Papuc Irina

Recomandările unei reviste americane de turism: Transilvania, în primele ”19 destinații de văzut” din lume, în 2019

redactia

Sistemul automat de încărcare wireless de la Continental: convenabil și eficient

Stefana Muresan

Fabricile din Sebeș și Cugir ale Daimler vor produce componente pentru maşinile hibride din gama Mercedes-Benz

Stefana Muresan

Tehnologia viitorului: oameni creativi, mașini inteligente, trafic ”verde”

Ion Surdu

Care vor fi marile investiții ale anului în Zalău

Nora Dumitrescu

Investiții ultramoderne la Aiud: vor fi procurate 16 autobuze electrice

Papuc Irina

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 31: Therezia, tradiție și valoare în pregătirea laptelui

Transilvania Business

Contract de 433 mil. de euro pentru cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii ani

Stefana Muresan

CNAIR, licitație pentru modernizarea Transfăgărășanului

Stefana Muresan

Urbano Parks – a strategic project for the local community

Ionut Oprea

Companiile din producţie pot primi fonduri europene pentru eficiență energetică

Ligia Voro

Centre mobile de pregătire a medicilor în Bihor și Iași prin Fundația SMURD

Traian Dan

Parteneriat pentru Sănătate. Modelul Bistrița

redactia

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, proprietarul CON-A, cel mai mare constructor român în 2017

Stefana Muresan

WIZZ AIR DĂ STARTUL CELEI MAI MARI CREȘTERI OPERAȚIONALE

Stefana Muresan

Clienții Electrica Furnizare pot încheia contracte în piața concurențială doar cu buletinul

Traian Dan

A IX-a ediție a campaniei „Mișcarea face bine” by Telekom  

Ligia Voro

Amoma inchiriaza 2.300 mp in Globalworth Plaza

Ionut Oprea

Proiect pentru modernizarea Muzeului Județean din Satu Mare prin programul de cooperare România – Ungaria

Stefana Muresan

Leave a Comment