Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ecologizarea Autostrăzii Transilvania va costa până la 38 milioane euro

Costurile decontaminării zonei Moldovenești a Autostrăzii Transilvania (A3) sunt estimate de compania de infrastructură între 143 și 157 de milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitația pentru ecologizarea zonei contaminate de la km 10+500, publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Contractul are ca obiect tratarea și eliminarea deșeurilor constituite din solul contaminat cu hexaclorciclohexan și mercur, rezultate din eliberarea amplasamentului Autostrăzii Brașov – Cluj – Borș, secțiunea 2B, km 10+500, și aflate acum în depozitul de deșeuri periculoase de la Fata Dealului (județul Cluj).

Durata de execuție va fi maximum 18 luni, însă poate să scadă în funcție de perioada ofertată de operatorii economici participanți. Obiectul contractului constă în tratarea și eliminarea cantității de 65.774 tone de deșeuri periculoase.

“Lipsa finanțării, modificările legislative din domeniul mediului și lipsa accesului în cadrul depozitului au fost principalele cauze care au dus la imposibilitatea demarării procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de decontaminare.

În februarie 2020, conducerea CNAIR a decis constituirea unui nou grup de lucru pentru întocmirea caietului de sarcini, în vederea demarării unei noi licitații deoarece era nevoie de o documentație de atribuire completă care să asigure finalizarea proiectului.

Având în vedere importanța și necesitatea acestei proceduri și consecințele implementării asupra mediului, CNAIR invită toți operatorii economici care îndeplinesc cerințele de participare să depună oferte până la termenul  limită stabilit”, a anunțat conducerea instituției.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. Acesta a fost reziliat în 2013. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
ulbs rectorat

Proiecte de cercetare în valoare de peste 3 milioane de lei, câștigate de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Articolul următor

Alin Nica, noul președinte al CJ Timiș are planuri mari: „Județul are un potențial enorm, ceea ce îi lipsește este direcția”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share