Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte de cercetare în valoare de peste 3 milioane de lei, câștigate de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

ulbs rectorat

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) a făcut publice listele proiectelor finanțate în cadrul competiției naționale pentru Proiectele de Cercetare Exploratorie (PCE).

În cadrul acestei competiții, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a câștigat trei proiecte, cu o valoare ce însumează 3.455.658 lei. Astfel, în domeniul „Chimie”, dr. Paul Valentin Nicu a obținut 94,4 p. (dintr-un maxim de 100), cu proiectul Tipare ascunse în spectre chiroptice: programarea intuiției chimice, în domeniul „Științe sociale și economice”, conf. univ. dr. Adela Popa a obținut 89,2 p., cu proiectul Provocările revenirii la muncă după o boală cronică în România: obstacole, factori facilitatori și colaborarea celor implicați, iar în domeniul „Științe umaniste” prof. univ. dr. Andrei Terian a obținut 99 p., cu proiectul De la arhivă la canon: o lectură de la distanță a romanului românesc (1845-1947).

Bugetele propuse pentru proiectele lui Nicu și Terian sunt de aproape 1,2 milioane lei fiecare, iar cel al Adelei Popa are o valoare de 1,06 milioane lei.

În total, au fost depuse 1.053 de proiecte, spre finanțare fiind acceptate 247. Bugetul total al competiției a fost inițial de 290 de milioane de lei, iar cu avizul CNCS, și cu aprobarea MEC, pentru încadrarea în acest buget, bugetul fiecărui proiect a fost recalibrat cu o diminuare de 1.968 lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Globalworth îl numește pe Marian V. Popa Director General pentru România

Articolul următor

Ecologizarea Autostrăzii Transilvania va costa până la 38 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share