Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte de cercetare în valoare de peste 3 milioane de lei, câștigate de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) a făcut publice listele proiectelor finanțate în cadrul competiției naționale pentru Proiectele de Cercetare Exploratorie (PCE).

În cadrul acestei competiții, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a câștigat trei proiecte, cu o valoare ce însumează 3.455.658 lei. Astfel, în domeniul „Chimie”, dr. Paul Valentin Nicu a obținut 94,4 p. (dintr-un maxim de 100), cu proiectul Tipare ascunse în spectre chiroptice: programarea intuiției chimice, în domeniul „Științe sociale și economice”, conf. univ. dr. Adela Popa a obținut 89,2 p., cu proiectul Provocările revenirii la muncă după o boală cronică în România: obstacole, factori facilitatori și colaborarea celor implicați, iar în domeniul „Științe umaniste” prof. univ. dr. Andrei Terian a obținut 99 p., cu proiectul De la arhivă la canon: o lectură de la distanță a romanului românesc (1845-1947).

Bugetele propuse pentru proiectele lui Nicu și Terian sunt de aproape 1,2 milioane lei fiecare, iar cel al Adelei Popa are o valoare de 1,06 milioane lei.

În total, au fost depuse 1.053 de proiecte, spre finanțare fiind acceptate 247. Bugetul total al competiției a fost inițial de 290 de milioane de lei, iar cu avizul CNCS, și cu aprobarea MEC, pentru încadrarea în acest buget, bugetul fiecărui proiect a fost recalibrat cu o diminuare de 1.968 lei.

Total
25
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Globalworth îl numește pe Marian V. Popa Director General pentru România

Articolul următor

Ecologizarea Autostrăzii Transilvania va costa până la 38 milioane euro

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
25
Share