Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Finanțelor, despre bugetul de stat pentru 2021: „Ne propunem ca la sfârşitul lunii ianuarie să-l definitivăm”

Ministerul Finanţelor a anunțat că până la sfârșitul lunii ianuarie ţinta este ca bugetul de stat să fie definitivat. În prezent, documentul se află în procedură de consultare cu toate ministerele.

„Suntem în această procedură de consultare cu toate ministerele, de analiză, şi ne propunem ca la sfârşitul lunii să definitivăm bugetul de stat. Evident că o primă ţintă o reprezintă investiţiile. În privinţa investiţiilor, această prioritate am avut-o şi în cursul anului trecut. Vorbim de investiţii în infrastructură, dar şi în capital uman, vorbim de sănătate, de educaţie şi vom pune un accent deosebit în privinţa fondurilor europene. După cum ştiţi, Ministerul Finanţelor are un rol important în privinţa certificării şi a monitorizării fondurilor europene. Îmi propun să consolidăm acest mecanism, să depăşim un pic momentul sau situaţia de certificare şi să ajungem să facem asistenţă şi monitorizare”, a afirmat Nazare, la conferinţa “Bugetul de stat şi bugetele economiei reale: Fiscalitatea 2021”, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, există un mecanism de monitorizare a execuţiei marilor proiecte.

“Vorbesc de proiecte de peste 100 de milioane de lei, dar acest mecanism trebuie consolidat, întâlnirile trebuie să fie regulate şi trebuie să avem grijă, cel puţin pentru acest acest pachet de proiecte foarte important pentru România, ca execuţia să decurgă în cel mai bun mod posibil. Sunt într-un dialog permanent cu Ministerul Fondurilor Europene şi cu ministrul Fondurilor Europene, cu care am avut o discuţie săptămâna aceasta pe aceste subiecte, şi ne propunem să avem o colaborare foarte strânsă pentru atingerea acestui obiectiv comun: creşterea absorbţiei pe programele existente şi pregătirea evident a PNRR-ului”, a susţinut ministrul.

El a declarat că ţinta de deficit pentru 2024 este sub 3%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Silcotub își dublează producția de componente pentru airbag

Articolul următor

Clusterul de mobilier al Ardealului ia proporții la început de an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share