Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aquapark de 25 de milioane de euro, blocat între ministere

Complexul acvatic din localitatea clujeană Chinteni se află în impas din cauza lipsei avizelor de la nivel central.

Proiectul prevedea bazine interioare şi exterioare, tobogane pentru copii şi adulţi, terenuri de sport, zonă de alimentaţie publică. Complexul ce urmează să să se întindă pe 10 ha este proiectat astfel încât să poată funcționa în orice sezon. Debutul lucrărilor este întârziat de lipsa unui aviz din partea Ministerului Economiei.

Inițial avizul trebuie acordat numai de către Ministerul Turismului. Între timp acesta a fost absorbit de primul minister, iar administrația din Chinteni riscă să piardă finanțarea dacă nu obține la timp documentul, necesar pentru eliberarea autorizației de construire.

Fondurile urmau să vină de la bugetul național. Termenul de execuție este prevăzut la doi ani, cu finalizarea obiectivului în 2022. Încasările aduse de parcul acvatic erau estimate la 1 milion de euro pe an, la o capacitate de 2.500 de intrări pe zi.

Acesta are proiectate mai multe bazine și tobogane de apă, fiind dotat cu 600 de locuri de parcare. Printre marile aquaparkuri din țară se numără Therme (București), Aqua Magic (Mamaia), Nymphaea (Oradea), President (Băile Felix), Cozia Aquapark (Vâlcea), Aquastar (Satu Mare), Arsenal (Orăștie), Paradisul Acvatic (Brașov).

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În județul Suceava, producții record la porumb cu hibrizii Pioneer®

Articolul următor

Licitație pentru SF Varianta Ocolitoare Sud Sibiu: contract de peste 4 milioane lei

Citește și:
Citeste mai mult

Optimism în plină criză

Cred că 2023 va fi anul forte pentru managerii și proprietarii de companii tinere, zvelte, smart, dinamice, care…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share