Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Licitație pentru SF Varianta Ocolitoare Sud Sibiu: contract de peste 4 milioane lei

Consiliul Județean Sibiu a lansat procedura de licitație pentru atribuirea contractului de întocmire a Studiului de Fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu. Instituția a pregătit un contract cu o valoare de peste 4 milioane de lei pentru operatorul economic ce va trebui să detalieze două scenarii de traseu.

Operatorii economici care sunt interesați își pot depune oferta în SICAP (Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziții Publice), până miercuri, 3 martie 2021, ora 15.

Durata contractului pentru realizarea SF – ului este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Potrivit CJ Sibiu, în cadrul studiului de fezabilitate se vor detalia două scenarii de traseu pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu:
Traseu 1 – lungime cca. 22,5 km: propune: ocolirea Rezervației Naturală Dumbrava și străbate UAT-urile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan.

Traseu 2 – lungime cca. 20,2 km: este propus de Asociația Animal Life Sibiu: subtraversează printr-un tunel Rezervația Naturală Dumbrava străbătând aceleași UAT-uri, în intravilan și extravilan.

Dacă se vor identifica și alte variante de traseu acestea vor fi analizate în cadrul studiului de fezabilitate de către specialiști, precizează autoritățile județene.

Parteneriat cu CNAIR

„Facem astăzi încă un pas important pentru realizarea Variantei Ocolitoare Sud Sibiu, proiect prioritar pentru Consiliul Județean Sibiu. Dezvoltarea infrastructurii rutiere atrage dezvoltarea economică, a turismului din zonă. Ne dorim o implementare cât mai rapidă, astfel încât sibienii și cei care tranzitează Sibiul să se bucure cât mai curând de beneficiile pe care o astfel de investiție le aduce. Proiectul este unul matur și deține toate premisele pentru a beneficia de finanțare europeană. Totodată proiectul a fost cuprins în programul de guvernare 2020 – 2024”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Proiectul este inclus în Ordinul Ministrul Transporturilor nr. 1699/2020 care prevede aprobarea listei ce cuprinde proiectele de infrastructură și transport în vederea includerii la finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Investiția Varianta Ocolitoare Sud Sibiu se realizează în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), conform unui document semnat în data de 18 septembrie 2021. Parteneriatul prevede ca Ministerul Transporturilor prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să realizeze procedurile privind realizarea culoarului de expropriere, derularea procesului de accesare a fondurilor europene, participarea la recepționarea lucrărilor, administrarea și întreținerea infrastructurii rutiere după încheierea perioadei de garanție.
Consiliului Județean Sibiu îi revine contractarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic cu toate documentațiile aferente, iar ulterior contractarea lucrărilor de execuție și monitorizarea implementării proiectului.

Prima dezbatere despre varianta ocolitoare a Sibiului a avut loc la începutul anului trecut, februarie 2020. Atunci s-au propus inițial trei variante, a patra fiind adusă în discuție în timpul evenimentului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aquapark de 25 de milioane de euro, blocat între ministere

Articolul următor

Două orașe din Transilvania, ținte pentru showroom-uri de mobilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share