Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FOTO Trei propuneri pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu, în dezbatere

Trei proiecte pentru varianta ocolitoare sud a Sibiului au fost prezentate publicului larg în cadrul primei dezbateri pe marginea viitorului proiect major de infrastructură. O a patra viziune a fost propusă în cadrul dezbaterii de către un reprezentant al unui ONG, care prevede realizarea unui tunel pe sub Pădurea Dumbrava.

Zeci de cetățeni au venit miercuri, 26 februarie 2020, la sediul Consiliului Județean Sibiu pentru a participa la dezbaterea publică privind unul dintre proiectele majore ale județului Sibiu și anume: Varianta ocolitoare Sud Sibiu, anunță Consiliul Județean Sibiu.

În debutul evenimentului, președinta instituției, Daniela Cîmpean, a evidențiat faptul că acest proiect rezolvă probleme majore de dezvoltare strategică, ținând cont și de impactul asupra mediului, fiind declarat proiectul numărul 2 în cadrul campaniei ”Prioritățile orașului tău” , realizată de Banca Mondială, pe primul loc situându-se noul spital județean.

În cadrul dezbaterii publice au fost prezentate trei variante pentru drumul care va ocoli orașul Sibiu în partea de sud. Acestea au fost realizate în cadrul studiului de prefezabilitate, document aflat încă în lucru. De asemenea, a fost prezentat și un traseu propus de ONG-ul Animal Life. Variantele au stârnit numeroase intervenții ale celor din sală, majoritatea optând pentru evitarea defrișărilor și a rezolvării problemelor de trafic.

Prima variantă de traseu are lungimea de 18,300 km; a doua variantă de traseu are lungimea de 12,920 km, iar a treia variantă – 24,600 km.

„A fost o primă consultare dintr-o serie de mai multe întâlniri pe care le vom dedica acestui proiect de investiții, pe măsură ce vom face pași privind conturarea lui. Cele trei variante de traseu prezentate sunt cu rol informativ. Împreună cu consultanții vom analiza propunerile care s-au făcut și așteptăm în continuare observații și sugestii din partea sibienilor pe platforma on line Consiliul Civic Consultativ creată cu scopul de a interacționa cu societatea civilă în probleme ce privesc dezvoltarea și bunăstarea județului. Oricine poate contribui cu idei și propuneri și încurajez sibienii să se implice”, a explicat președinta CJ Sibiu.

În prezentarea CJ Sibiu se menționează că traseul optim identificat în urma analizei prefezabilității este aferent Variantei 1, în lungime de 18,3 km, având la bază următoarele criterii:
1. Valoarea totală a investiției;
2. Traficul estimat, care se reflectă în durata de amortizarea a investiției;
3. Condiționările date de existența unor zone protejate în amplasament.

Reprezentantul Asociației Animal Life a prezentat o variantă ce presupune construirea unui tunel pe sub Pădurea Dumbrava, lung de aproximativ 1,5 kilometri. Acesta a precizat că propunerea este una nefundamentată tehnic.

La dezbaterea publică au mai participat primari ai localităților învecinate, Poplaca, Cristian, Rășinari și Șelimbăr, reprezentanți ai ONG-urilor, a instituțiilor avizatoare și ai Ministerului Transportului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gran Via finalizează Timișoara 58

Articolul următor

Transavia anunță retragerea din proiectul construcției unui spital de recuperare pentru copii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share