Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inovatorii din Cluj primesc burse europene de până la 9.000 de euro

Proiectul Cluj Future of Work (CFW) va acorda burse între 3.000 și 9.000 de euro potențialilor inovatori care dezvoltă intervenții ce pot influența schimbări de sistem în diferite domenii prin testarea unor noi forme de colaborare și de utilizare a resurselor.

Bursele de Inovare Cluj (BIC) se vor derula în perioada martie – octombrie 2021 și fac parte din proiectul inițiat de Divizia de Inovare Urbană (DIU) din Cluj-Napoca, creat de Centrul Cultural Clujean (CCC) în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din municipalitatea clujeană .

“Anul 2020 ne-a dovedit ca situații neașteptate pot să apară oricând. Ne propunem să începem anul 2021 cu punerea în practică a lecțiilor învățate despre colaborarea dintre mediul public și privat în contexte incerte. BIC este mecanismul prin care vrem să transpunem rezultatele cercetărilor realizate până acum în acțiune”, a spus Anamaria Vrabie, director al DIU.

Temele abordate în program sunt rezultatul unor procese consultative derulate în 2020 alături de diferite organizații și instituții implicate în procese similare: achiziții bazate pe principii inovative, jurnalism de soluții, protocoale de colaborare, protocoale de date deschise.

Persoanele care vor să își dezvolte capacitatea de a influența o schimbare sistemică pe temele abordate de BIC vor primi sprijin financiar între 3.000 și 9.000 de euro și vor beneficia de mentorat specializat, de susținere în dezvoltarea proiectelor și de o comunitate de practicieni care lucrează cu o perspectivă de schimbare sistemică.

BIC vor fi deschise inițiatorilor care doresc să propună un proiect de inovare sistemică într-una din cele patru arii de acțiune propuse. Proiectele trebuie trimise până în 4 februarie. Acestea sunt o activitate din CFW finanțată de Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Urban Innovative Actions și Primăria Cluj-Napoca (PCN).

CFW este realizat în comanagement de către PCN și CCC, într-un consorțiu cu alte opt organizații din oraș: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design, Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Băcăniile Bolloga vor intra în sistem de franciză

Articolul următor

Ce companii fac angajări în Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share