Bihor Economie Industrie Infrastructura Investitii Proiecte Slider Ultimele stiri

ADLO SA a atras investiții de peste 33 de milioane de euro în anul 2020

Potrivit Raportului prezentat luni, 8 februarie 2021, de către Alina Silaghi, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) SA, ADLO a atras în anul 2020 investiții în valoare de 33.646.243 de euro.

La finele anului 2020, ADLO deținea patru titluri de parc industrial, pentru cele patru amplasamente, situate pe Calea Borșului (130,02 ha) – Parcul Industrial Oradea I, strada Ogorului (83,5 ha) – Parcul Industrial Oradea II, strada Uzinelor – Parcul Industrial Oradea III (17,8 ha), respectiv strada Corneliu Baba – Parcul Industrial Oradea IV (6,5 ha).

Pentru toate amplasamentele au fost finalizate și aprobate Planurile Urbanistice Zonale, precum și proiectele tehnice pentru dotarea cu utilități publice, inclusiv racordarea la rețelele orașului.

Pentru Parcurile Industriale Eurobusiness Oradea I, II si III sunt finalizate proiectele tehnice pentru dotarea cu utilităţi publice, inclusiv executarea acestora și racordarea la rețelele publice ale Municipiului Oradea, iar pentru Parcul Industrial Eurobusiness IV a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru dotarea cu utilități publice în vederea implementării.

Alina Silaghi a subliniat că anul 2020 a fost un an cu multe provocări pentru ADLO. În ciuda pandemiei, s-au organizat șapte sesiuni de licitație pentru terenurile din parcurile industriale, în urma cărora au fost atribuite șapte parcele de teren în suprafață totală de 99.402 mp și au avut loc trei proceduri de negociere directă cu o companie străină din Polonia, o companie din Germania și o companie româneasca, ocupându-se două parcele de teren în parcul industrial EBP I, în suprafață totală de 20.098 mp și o parcelă de teren în parcul industrial III, în suprafață de 35.737 mp. Valoarea totală a investițiilor atrase în parcurile industriale pe anul 2020 este de 33.646.243 euro, urmând a se ajunge la un număr total de 8.900 de locuri de muncă până în anul 2023. În anul 2019 valoarea totală a investițiilor erau de 40.678.910 euro.

Cea mai mare investiție atrasă prin negociere directă în anul 2020 în parcurile industriale din Oradea are o valoare totală de 5,8 milioane de euro, aceasta urmând a genera un număr de 25 de locuri de muncă. Investiția constă într-o hală de producție şi depozitare bitum rutier, care va fi realizată de societatea TRUCKTRONIC SRL pe o suprafață de 35.737 metri pătrați de teren în Parcul Industrial Eurobusiness III de pe strada Uzinelor”, a declarat directorul ADLO.

În ceea a ce privește activitatea ADLO în anul trecut, având în vedere situația generată de pandemia COVID 19, ADLO a avut un rol esenţial în sprijinirea mediului de afaceri orădean, asigurând servicii de asistență pentru situații de urgență și a asigurat necesarul de echipamente de protecție pentru companiile care și-au continuat activitatea în perioada stării de urgență. Astfel că în cadrul pachetului de servicii, au distribuit în mod gratuit companiilor cu peste 25 angajați termoscanere de măsurare la distanță a temperaturii corporale și vânzarea de măști de protecție la preț de producător.

Referitor la planurile ADLO pentru anul în curs, Alina Silaghi a menționat că, alături de continuarea proiectelor începute, vor deschide din această toamnă grădinița și creșa din Parcul Industrial I, respectiv vor demara construirea blocului de locuințe de serviciu pe strada Densusianu, care va fi cu 65 de apartamente. În cursul anului 2020 ADLO a finalizat lucrările privind reabilitarea imobilului de pe str. Uzinelor nr. 4, prin construirea a 20 de spații de cazare cu destinația de locuințe de serviciu pentru angajații companiilor rezidente în parcul industrial Oradea, ca suport în lupta pe care mediul privat o duce pentru atragerea și retenția forței de muncă. Apartamentele s-au dat spre închiriere companiilor rezidente interesate începând cu luna octombrie 2020.

Pentru anul 2021 ne-am propus totodată să scoatem la licitație toate parcelele de servicii pe care le mai avem pentru a reuși să răspundem solicitărilor primite. Odată cu preluarea proiectelor județului Bihor, am fost numiți și administratori și parteneri în proiectul Parcul Științific și Tehnologic Bihor, aici s-a creat echipa de implementare și momentan se lucrează la licitația proiectării și al execuției. Vom asigura să implementăm proiectul la standarde cât mai înalte”, a încheiat Alina Silaghi.

Related posts

TC Capital închiriază circa 700 mp către Skikun & Binui și Danya Cebus, în proiectul Hyperion Towers

Papuc Irina

Relansarea exporturilor, prioritate pentru diplomația comercială românească

Ligia Voro

Doi studenți au creat o hartă a producătorilor locali: Vom rula astfel banii în țară

Papuc Irina

Belarus vrea firme cu capital mixt în România

Nora Dumitrescu

Efectele Coronavirusului se vor simți și în România. „Pe canalul comercial. Mai devreme sau mai târziu”

Papuc Irina

Un chatbot DRUID automatizează procesele de HR ale Orange România

Traian Dan

Sibiul, sub semnul Uniunii Europene și a Europei în 2019

redactia

Investiții din fonduri europene în 34 de grădinițe din Regiunea Centru

redactia

Cluj: Investiții de 10 milioane lei în patru centre SPA

Stefana Muresan

Europarlamentarul Mircea Hava: Fondurile europene, prima opțiune pentru economia României

Transilvania Business

Certificatul de urbanism se poate solicita și elibera online la Oradea

Traian Dan

Doctorul Vlad Cristian Deac, noul președinte al Federației Patronilor Bihor

Traian Dan

Cumpărător din Polonia pentru activele combinatului din Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Zalăul își va amenaja zone verzi cu 2,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Economiștii de la Babeș-Bolyai au luat două premii AFER

Nora Dumitrescu

O noua bază aeriană la Aeroportul Internațional Iași

Transilvania Business

Afacerile Grupului Teraplast au cresut cu 4% în T3

Stefana Muresan

BEI, împrumut de 450 mil. euro pentru Programul de Dezvoltare Rurală

redactia

Industria textilă la nivel mondial, o afacere de 154 de miliarde de euro în 2019. Cine sunt cei mai mari importatori și exportatori de haine din lume

Papuc Irina

Prima clădire certificată IMMUNE, sediul Mace la Londra

redactia

Smart City Expo becomes Smart City Live in 2020

Papuc Irina

Proiectul podului de la MAT a fost deblocat

Nora Dumitrescu

Dezbatere despre digitalizarea industriei din regiune, organizată la Brașov sub egida CE

Ligia Voro

UMFST Târgu Mureș majorează cu 1500 de lei bursele sociale pentru achiziția de calculatoare

Ligia Voro

Leave a Comment