Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se profilează o rețea de școli în sistem finlandez în Transilvania

Holdingul elvețian World Institute of Service Education (WISE) și Fundația Didactica vor înființa o rețea de școli în stil finlandez la Oradea și Cluj-Napoca.

Proiectul a început la inițiativa experților Elena Lotrean, consul onorific al Finlandei la Sibiu, și Radu Szekely, care au creat Școala Româno-Finlandeză (SRF) în acest oraș. Școala ERI parcurge acum pașii necesari pentru a deveni prima din afara statului scandinav certificată de Agenția Națională pentru Educație din Finlanda.

„În cinci ani, am crescut la nivel de școală și de comunitate, de la 17 copii la 200 de elevi și familii, astfel încât a sosit momentul să scriem un nou capitol în povestea noastră. Începând cu anul școlar 2021-2022, ne extindem și în alte orașe din țară experiența de învățare orientată spre viitor”, a decarat Elena Lotrean.

Clasele sunt formate din maximum 18 elevi. Educatorii și profesorii parcurg programe de specializare în cadrul centrului de formare continuă Finnish Teacher Training Centre. În ultimele luni, profesorii au participat la cursuri menite să susțină continuitatea calității experienței de învățare, chiar în contextul pandemic.

SRF Sibiu a fost înființată de Fundația Didactica. Din 2020, aceasta a intrat într-un parteneriat de dezvoltare cu grupul elvețian. Holdingul de instituții integrate pe verticală, cu filiale în România, Elveția și Serbia, are ca obiectiv crearea și furnizarea de programe educaționale pentru fiecare perioadă din viață, de la grădiniță la universitate și de-a lungul carierei profesionale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

22 martie 2021, termenul final pentru depunerea ofertelor la drumul expres Oradea – Arad

Articolul următor

Tenaris își racolează viitorii profesioniști în industrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share