Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinema Scala, la stadiul finisajelor

Cinematograful Scala din Zalău se află în etapa de execuție a finisajelor, toate echipamentele sunt achiziționate și se așteptă ca reabilitarea, finanțată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI), să fie terminată în primăvară.

“Vom avea un cinematograf modern, cu o sală pentru proiecții 2D, cu 240 de locuri, o sală pentru filme 3D, cu 25 de locuri, un planetariu, cu 25 de locuri, dar și un hol primitor, amenajat cu mult stil, un loc de relaxare deosebit.

Împreună cu directorul Direcției Tehnice a Primăriei, Dănuț Curea, am fost la o întâlnire cu proiectantul și constructorii de la blocul Scala și cinematograf pentru câteva detalii, inclusiv privind modul în care va fi realizat frontispiciul, având în vedere că reabilitarea blocului este pe final și vom începe în curând lucrările la noua arhitectură a zonei Scala, cu monumentul lui Mihai Viteazul în centru.

Pe frontispiciu va fi montat un ecran LCD, iar alături va fi scris numele cinematografului, pentru a cărui formă și culoare s-au făcut mai multe propuneri și simulări”, a relatat primarul Teodor Bălăjel.

Lucrările la cinema și blocul Scala sunt aproape de finalizare, iar prin reamenajarea spațiului din față va rezulta un ansamblu arhitectural mai bine valorificat. Proiectul va fi completat prin reamenajarea spațiului dinspre Liceul Papiu Ilarian, din fața fostei librării, cu parc cu alei, aranjamente florale și fântână arteziană.

Vechiul cinema va fi resuscitat prin proiectul de 3 milioane de euro al CNI. Durata lucrărilor la cinema era de 15 luni, însă darea în funcțiune, programată inițial în 2020, s-a decalat, fiind modificat și proiectul inițial.

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Asociația Municipiilor, somată să demareze investiții în locuințe sociale

Articolul următor

Kaufland își caută oameni pentru centrele sale logistice

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
13
Share