Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișul caută soluții pentru atragerea mai multor turiști, după ce a fost clar depășit de alte județe

Consiliul Județean Timiș se consultă cu reprezentanții societății civile, ai mediului economic și reprezentanții corpului consular acreditați la Timișoara, pentru a găsi soluții în vederea creșterii numărului de turiști care vizitează județul și Timișoara. În urma analizării datelor statistice, Timișul pierde clar bătălia pentru turiști, în luptă cu celelalte județe din Alianța Vestului, și nu numai. Analiza datelor legate de acest sector arată că cel mai vestic județ din România e depășit clar de Bihor, devenit un fel de vedetă în acest domeniu, sau Cluj.

Anul 2023 și ”organizarea” titlului de Capitală Europeană a Culturii ar putea fi salvarea Timișului din punct de vedere turistic. Dar, până atunci, județul e depășit clar la acest capitol de partenerele din Alianța Vestului, organizația plecată ca din pușcă și ajunsă în moarte clinică.

Din analizele de până în prezent realizate de Consiliul Județean Timiș, prezentate la ședința de constituite a Consiliului de Strategie si Consiliere Economică, unul dintre sectoarele ce necesită dinamizare este turismul. În ceea ce privește numărul turiștilor, se poate observa că ultimii șapte ani aduc creșteri consistente Clujului, Sibiului si Bihorului, dar nu și Timișului. Astfel, dacă Bihorul a înregistrat o creștere de 115%, Clujul – 95%, Sibiu – 74%, Timișul înregistrează cea mai mică creștere dintre județele analizate, de 42%.

Având în vedere că în condițiile postpandemie turismul intern va fi mai dinamic, cei de la CJ Timiș consideră că domeniul HoReCa trebuie sprijinit prin acțiuni ferme de promovare, începând cât mai rapid în acest an. Tot în acest sens, Timișoara Capitală Europeană a Culturii trebuie să creeze efecte de multiplicare către comunitățile din județ, fiind nevoie de o abordare integrată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Furnizorul de componente auto Preh România şi-a bugetat pentru 2021 o creștere cu 13% a cifrei de afaceri

Articolul următor

În septembrie se va inaugura la Timișoara cea mai mare fabrică de asamblat biciclete din Europa. Investiția, 30 de milioane

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share