Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stația de tratare a apei Gilău, reabilitată cu 12 milioane de euro

Contractul de lucrări privind reabilitarea și modernizarea stației de tratare a apei Gilău a fost semnat și prevede ca investiția să fie finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Programul regional pentru județele Cluj și Sălaj a Companiei de Apă Someș (CAS) se ridică la 355 de milioane de euro. Lucrările la Gilău vor debuta cât de curând, în cursul lunii martie, durata acestora fiind de maximum 27 de luni.

“Este o investiție semnificativă prin care, cu ajutorul banilor europeni, modernizăm stația de tratare. Sute de mii de clujeni vor beneficia direct de pe urma acestei investiții care va contribui esențial la furnizarea unei ape potabile de cea mai bună calitate”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În vederea îmbunătățirii procesului de tratabilitate a apei, principalele intervenții vor consta în reabilitarea micrositelor, a decantoarelor și a stației de filtre, respectiv construirea a două noi laboratoare de analiză a calității apei. Stația va beneficia de un sistem de monitorizare complet automatizat, inclusiv de un sistem de reducere a presiunii apei la intrare, cu recuperare de energie.

Odată finalizată investiția, stația va contribui la creșterea siguranței în alimentarea cu apă a localităților deservite de CAS Cluj-Napoca. Beneficiarii proiectului spun că, prin derularea procesului de deshidratare și reținere a nămolului provenit din decantare, investiția va contribui și la o mai bună protejare a mediului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Salice a început recrutările la noua sa fabrică-showroom

Articolul următor

Constructorii noii rețele de iluminat a Zalăului, somați să finalizeze lucrările

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share