Bihor Digitalizare Educatie IT&C Slider Ultimele stiri

Trei evenimente BRIGHT pentru cei cu idei SMART la Make IT in Oradea

Pasionații de tehnologie, care au idei inovatoare în domeniul IT, le pot transforma într-o afacere de succes cu ajutorul programului de incubare Bright Labs Incubator, susținut de Make IT in Oradea. Totul se întâmplă în trei etape, la finalul cărora pot obține o finanțare de până la 50.000 de euro. Primul pas e cel mai important: prezentarea ideii în cadrul unor evenimente de selectare.

Bright Labs Incubator

Make IT in Oradea a lansat vineri, 19 februarie, trei evenimente din cadrul programului de incubare Bright Labs Incubator. Organizate între 4 și 18 martie, acestea sunt dedicate designerilor, videografilor și fotografilor, artiștilor, românilor din străinătate, echipelor internaționale, dar și publicului larg, care doresc să își transforme o idee de produs software într-un startup de succes.

Creatives Bright Night, Expats Bright Night și The Smart City Bright Night abordează teme precum arta digitală, SaaS, Smart City și turism, dar și subiecte generale.

Cele trei evenimente sunt organizate în cadrul Bright Nights Incubator, un program de educație antreprenorială dedicat pasionaților de tehnologie, care vin cu o idee inovatoare în domeniul IT.

Cele mai interesante propuneri vor fi selectate într-o primă etapă până în luna martie, urmând să fie transformate în idei de afaceri sub îndrumarea unor mentori cu experiență. Pasul final îl reprezintă posibilitatea de a obține o finanțare de până la 50.000 de euro. Programul de incubare care vizează dezvoltarea unei comunități locale de startup-uri în IT este organizat de Make IT in Oradea. Aceasta este o asociație non-profit fondată de companiile orădene Paymo, Helion, Smartware, Mobiversal, Roetco și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), în colaborare cu parteneri externi precum Orange România, prin programul Orange Fab.

De la lansarea programului, în luna decembrie 2020 au fost organizate primele două evenimente din cadrul etapei de preselecție, în care participanții au fost invitați să își înscrie ideea pe platforma https://makeitinoradea.ro/bright-labs-incubator/

Bright Nights #1 – for students: în cadrul căruia au fost înscrise 11 idei, iar 8 au fost alese pentru următoarea fază;

Bright Nights #3 – for tech professionals: la care au fost înscrise 8 idei, din care 5 au fost selectate pentru faza următoare).

Detalii despre aceste evenimente pot fi aflate la din materialul video disponibil la acest link – https://www.facebook.com/MakeITinOradea/videos/456186525729583. Luna martie va aduce următoarele trei evenimente de preselecție a ideilor:

Creatives Bright Night – va avea loc pe 5 martie și are ca subiecte SaaS, arta digitală și altele. Evenimentul este dedicat designerilor, videografilor, fotografilor, artiștilor sau altor profesioniști din industria creativă.

Expats Bright Night – se va desfășura pe 11 martie și este adresat românilor din străinătate sau echipelor internaționale. Participanții pot expune proiecte care vizează orice fel de idee din domeniul tech.

The Smart City Bright Night – organizat pe 18 martie, este deschis publicului larg și acceptă idei inovatoare în domeniile turismului, mobilității și Smart City.

Din cauza contextului sanitar actual, întâlnirile din cadrul programului se vor desfășura online. Evenimentele vor fi transmise live pe Facebook și Eventbrite. Informații și detalii suplimentare la https://makeitinoradea.ro sau la adresa: hi@makeitinoradea.ro.

Related posts

Primăria Sibiu invită firmele de construcții să participe la extinderea cu 6 ha a spațiilor verzi din oraș: contract de 13 milioane de lei

Ion Surdu

Universităţile timişorene îşi oferă spaţiile de cazare pentru personalul medical

Robert Bloancă

Horia Ciorcilă, de 16 ani președinte al Băncii Transilvania: creștere a cotei de piață de la 1,8 la 14%

Stefana Muresan

Oferte de angajare pentru 70 de persoane cu studii superioare la Oradea

Traian Dan

Un milion de euro pentru Aeroportul din Timișoara: ajutor de stat aprobat de Comisia Europeană

Papuc Irina

A Hungarian development of record value is appearing at MIPIM 2019

Stefana Muresan

Câţi bani sunt alocați pentru marile proiecte de infrastructură rutieră în 2019

redactia

Ministerul Transporturilor a emis ultimul set de autorizații pentru modernizarea căii ferate între Simeria și Arad, constructor asocierea Astaldi SpA – FCC Construccion SA – Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL

Stefana Muresan

Primarul Sibiului: Poate fi oportună intrarea în Alianța Vestului

redactia

Autostradă din Ardeal, caut antreprenor!

Nora Dumitrescu

Azur SA, brandul colorat de vopsele al Timișoarei. O istorie de peste 150 de ani. 

Ligia Voro

CBRE: Primele 3 tranzacții pe piața de investiții imobiliare însumează circa 300 milioane de euro, în 2018

Stefana Muresan

LifeBox: După Sărbători, comenzile de meniuri pentru slăbit au crescut cu 70%

redactia

Șase oferte pentru modernizarea subsecțiunii de cale ferată Cața – Apața, contract de 2,86 miliarde lei

Stefana Muresan

Informaticienii de la AROBS își fac centru de cercetare la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

AHK Industrial Suppliers Forum 2020 – Cel mai mare târg virtual din Europa dedicat furnizorilor

Nicolae Pop

Acces la finanțare pentru IMM-uri, autorități locale sau proiecte de infrastructură. Statul vrea să creeze Banca Națională de Dezvoltare

Ion Surdu

POZITIV TB: Dr. Sebastian Văduva – „Criza este și un fenomen economic de curățire a sistemului”

Traian Dan

Securitatea datelor și a sistemelor, principala grijă a managerilor IT, în 2019

Ligia Voro

Câştigurile E.ON afectate de dificultăţile din Marea Britanie

A. I.

Creștere de aproape 11% a veniturilor Digi Communications NV

Traian Dan

Umbrărescu, cel mai bine plătit drumar român în 2017. Peste 70% din plățile realizate de CNAIR, în conturile constructorilor străini pentru lucrări în Transilvania

Stefana Muresan

Top Drinks va promova în Ardeal vinurile Basarabiei

Nora Dumitrescu

Constructorul bistrițean Frasinul aduce 30 de muncitori din Vietnam

Stefana Muresan

Leave a Comment