Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat Elrond-Netopia: criptomoneda creată la Sibiu va fi disponibilă pentru plata la peste 30.000 de comercianți

Criptomoneda eGold, creată de compania sibiană Elrond, va fi disponibilă pentru folosirea plății la peste 30.000 de comercianți din România, în urma unui parteneriat creat cu rețeaua de plăți Netopia.

„Activarea plăților online cu eGold este esențială pentru digitalizarea tuturor plăților și fluidității acesteia între serviciile tradiționale și noua economie a internetului. Conectarea la Netopia este primul pas către stabilirea unei infrastructuri globale de plăți alimentate de rețeaua Elrond”, spune Beniamin Mincu, CEO Elrond, conform unui comunicat de presă al companiei.

Amintim că recent Elrond a lansat aplicația Maiar, prin care transformă practic telefonul utilizatorului într-un portofel virtual. Potrivit sibienilor, până acum aproape 200.000 de utilizatori au descărcat aplicația.

În primă fază, integrarea va permite plata cu eGold la magazinele online. Cei peste 30.000 de comercianţi înrolaţi în sistemul Netopia vor putea accepta eGold ca metodă de plată. În rețeaua Netopia Payments va fi efectuată automat conversia din eGold în RON. Acest lucru va rezulta în tranzacţii mai rapide, sigure şi la costuri reduse, atât pentru cei care acceptă plata în eGold, cât şi pentru cei care plătesc folosind criptomoneda reţelei Elrond.

Ulterior integrarea se va extinde pentru a acoperi şi alte sisteme de plăţi, inclusiv cele la comercianţii fizici echipaţi cu sisteme de plată compatibile.

De partea cealaltă, Netopia este o companie românească fondată în 2003 cu scopul de a eficientiza plăţile prin intermediul tehnologiei. În prezent, compania este leaderul incontestabil al plăţilor digitale din România. Potrivit lui Antonie Eram, CEO al Netopia Payments, procesatorul de plăți este singurul din țară care permite plata cu criptomonede încă din 2015. „În acest context este natural să integrăm opţiunea de plată cu eGold, lucru care ne permite să rămânem în avangarda tehnologiilor de plată şi ne pregăteşte pentru un viitor descentralizat”, a precizat Eram.

Plata cu eGold va fi disponibilă începând cu 1 martie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lactatele USAMV Cluj au primit certificarea bio

Articolul următor

Performerii anului bursier 2020: Cinci dintre premiile Bursei de Valori București au fost acordate companiilor din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share