Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cursurile de însoțitori de bord au trecut în online la Cluj

Cursurile de însoțitori de bord programate în primăvară la Cluj-Napoca vor avea loc exclusiv pe internet din cauza pandemiei. 

Ele vor consta în trei săptămâni de training cu materii reglementate de legislația de aviație, pregătirea de trei săptămâni teoretică și practică fiind susținută de către o echipă profesionistă, conform Universifly. Organizația de pregătire pentru membri echipajului de cabină / însoțitori de bord este certificată de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, în conformitate cu prevederile Comisiei Europene.

Funcționarea sa operațională are la bază reglementările Agenției Europene pentru Siguranța Aviației. Universifly și-a deschis porțile în 2014, la Cluj, prin proiectul ,,Însoțește-ne la bordul carierei”, finanțat din Fondul Social European. Academia dispune de echipamente specifice și de un simulator de zbor pentru orele de practică.

De la înființare până în prezent aici au fost instruite 1.200 de persoane, majoritatea absolvenților fiind sunt angajați ca însoțitori de bord companii ca Emirates Airlines, Etihad Airways, Qatar Airways, Gulf Air,  Ryanair, Flynas, Oman Air, Wizz, Blue Air, Primera, FlyDubai, Hainan, Lot, Germanwings, British Airways, Alitalia, Air France, Easy Jet, Tarom, Kuwait Airways.

Pentru angajarea la marile companii de aviație aplică anual 50.000 de persoane, câteva mii de CV-uri sunt selectate pentru a participa la interviuri, doar câteva sute de persoane fiind angajate (1 persoană din 100). Numărul de evenimente de recrutare din România a crescut exponențial datorită dinamicii dezvoltării transportului aerian și a strategiei companiilor de aviație de a deschide baze operaționale în orașele din țară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În Cetatea Oradea s-a deschis restaurantul Meridian Zero, care promovează civilizația și cultura gustului

Articolul următor

Colliers lansează Office 360°

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share