Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UBB lansează un produs cu americanii de la EON Reality

Varianta comercială a VR Mind, aplicație pentru promovarea sănătății mintale, dezvoltată de Universitatea Babeș-Bolyai și de compania americană EON Reality, va fi lansată în România de noua structură academică UBB – EON- XR Center.

VR Mind este o aplicație pentru computere și pentru dispozitive de realitate virtuală (VR) creată de UBB și EON Reality pentru promovarea sănătății mintale, prevenția problemelor de depresie și anxietate, adesea ca modul adjuvant în tratamentul problemelor psihologice.

Ea a fost dezvoltată în baza studiilor care au arătat relevanța distorsiunilor cognitive în apariția sau menținerea problemelor psihologice (depresie și anxietate) și că procedurile de modificare a acestor distorsiuni ar putea reduce aceste probleme.

Având în vedere avantajele pe care le aduce aplicația pentru atingerea scopurilor terapeutice și interesul comunității de practicieni pentru acest produs, UBB și EON Reality au decis să îl facă disponibil pentru psihologii care doresc să îl includă în portofoliul de servicii oferit clienților sau în activități de cercetare-dezvoltare-inovare, ca un produs finalizat și diseminat prin UBB – EON – XR Center.

„VR Mind arată cum cercetările fundamentale gândite strategic și realist generează aplicații inovative de anvergură. Și cercetările grupului de la UBB în domeniu au stabilit contextul realist și nuanțat în care aceste dezvoltări din științele cognitive clinice ar putea avea consecințe practice „cost-effective”. De la anunțul din 2020 privind disponibilitatea produsului VR Mind am primit o mulțime de solicitări.

Condițiile pandemiei au întârziat însă capacitatea noastră de a le satisface adecvat. Am folosit însă această perioadă pentru a-l integra cu un sistem mai eficient de training și lucrăm în cadrul noii structuri UBB – EON -XR Center la integrarea și diseminarea lui internațională prin baza de produse și tehnologii EON Reality.

În România VR Mind este acum disponibil pentru cercetări și activități practice, cu livrare în termen scurt. UBB este unul din liderii naționali în computer science & information technology, iar acesta este doar un exemplu de produse inovative de anvergură internațională în acest domeniu care vor fi dezvoltate și diseminate de UBB în cadrul UBB – EON – XR Center”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TB 100: AAGES, cu marca “Made in Romania”, în peste 25 de țări din lume

Articolul următor

TB 100: AVIS 3000 SA - 20 de ani de dezvoltare echilibrată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Securitatea cibernetică în energie

Progresul înregistrat de transformarea digitală a adus inevitabil și noi amenințări de securitate cibernetică. În timpul pandemiei, companiile…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share