Bihor Brașov Educatie Maramureș Mediu Sălaj Slider Turism Ultimele stiri

Tinerii din Transilvania, instruiți să facă ecoturism de Fundația Noi Orizonturi

Din 5 aprilie 2021, Fundația Noi Orizonturi dă startul unei noi ediții edulab pentru ecoturism pentru elevii care locuiesc sau învață în destinațiie ecoturistice: Băile Tușnad și împrejurimi, Colinele Transilvaniei, Eco Maramureș, Marginimea Sibiului, Pădurea Craiului, Țara Dornelor, Țara Hațegului – Retezat, Țara Făgărașului, Ţinutul Zimbrului.

Copiii și tinerii între 13 și 19 ani care doresc să-și fructifice interesul pentru patrimoniul cultural sau natural pentru a-și dezvolta competențe utile în domeniul ecoturismului se pot înscrie gratuit în program, singuri, în echipe, sau însoțiți de către un adult.

Ei au, la alegere, nouă nano-specializări create și conduse alături de unii dintre cei mai buni specialiști și promotori ai patrimoniului cultural și natural: La Blouse Roumain pentru specializarea de Port Popular, Fundația 4-H și Fundația Adept Transilvania pentru specializarea de Producători Locali și Schubz – Centrul de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă pentru specializarea de Trasee Turistice.

Lucrăm cu variate programe educaționale pentru copiii din mediul rural, dar edulab pentru ecoturism ne-a arătat că se poate într-adevăr să creezi punți rezistente prin care să ajungem la copiii și tinerii de la sat, să le aducem experți de talie mondială de la care să învețe ce înseamnă să plece de la un produs care lor poate li se pare banal și să îl transforme într-unul cu valoare mare pentru un turist, și să le oferim acestor tineri, de la sate, un context educațional în care și ei să strălucească”, mărturisește spune Anca Gaidoș, director operațional Fundația Noi Orizonturi.

Etape

În edulab pentru ecoturism elevii vor parcuge următoarele etape:

5 aprilie – 25 iunie

edulab LEARN – Cursuri mixte: module online (în ritm propriu), sesiuni de tip webinar cu experți în domeniu, întâlniri regulate cu un mentor și multe provocări în comunitate. La finalul acestei etape, elevii vor avea un prototip al ofertei de produs sau serviciu ecoturistic.

5 – 30 iulie

edulab ACT – Elevii care doresc valorificarea produsului sau serviciului imaginat, vor parcurge un proces de Design Thinking (planificare a proiectului). La finalul acestei etape ei vor avea un portofoliu care conține un plan de afaceri și o prezentare video a ideii de afacere în ecoturism, pe care o susțin online, în fața unui juriu.

15 august – 15 noiembrie

edulab CHANG

Cele mai bune idei de afaceri capabile să răspundă la nevoia de dezvoltare a ecoturismului vor fi finanțate cu sume cuprinse între 500 și 2500 de RON, pentru a fi puse în practică. Și în etapa de implementare tinerii pot primi ajutor specializat din partea unor experți în domenii precum marketing și comunicare, finanțe, organizare de evenimente, etc. Portofoliul final, după 3 luni, include un raport de implementare, însoțit de dovezi ale succesului.

Înscrierile în edulab pentru ecoturism se fac direct pe pagina programului https://edulab.noi-orizonturi.ro/inscrierea-in-edulab/.

Related posts

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017”

Ligia Voro

Şcoala din fabrică: Sute de elevi din Bihor vor face orele de ştiinţe în laboratoarele Celestica

redactia

The winners of the 2018 MIPIM Awards

Ionut Oprea

Continental prezinta sistemul revolutionar eBike 48V

Stefana Muresan

Eveniment online: Bioeconomia și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă

Ligia Voro

Golf. Bal medieval. Conferinţe marca Transilvania Business. Transilvania Open 4 Business 2017 by Transilvania Business Magazine. 18-20 mai 2017, Cluj.

Raluca Ursu

Ministerul Culturii finanțează lucrările interioare la Palatul Greco –Catolic Oradea

Traian Dan

Numărul angajaților statului a crescut cu peste 5.000 în a doua lună a anului. Cei mai mulți, în Sănătate

Ion Surdu

Comenzile noi din industria prelucrătoare sunt în creștere

Papuc Irina

Autostrada cu tunelul Meseș va costa 1 miliard de euro

Nora Dumitrescu

2.000 de viziere au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Ion Surdu

Cererile la APIA se vor depune online

Traian Dan

Grupul de firme Luca, vânzări de 17 milioane de euro

Stefana Muresan

Orașele din Transilvania, primele în topul înlocuirii centralelor termice

Ligia Voro

Topul judeţelor cu cel mai mare număr de tranzacţii cu terenuri agricole în S1. Străinii, aproape 30% din suprafaţa totală

Stefana Muresan

Daniel Rusen, numit Director de Marketing și Operațiuni la Microsoft România

redactia

Decanul Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Stefana Muresan

Tranzacție record, CBRE asistă P3 în prelungirea contractului Carrefour

Ion Surdu

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Limagrain se bazează pe calitate

Ligia Voro

România, invitată în marea familie a Bălţatei europene

Stefana Muresan

Gazprom a găsit petrol în Timiș şi va începe producţia experimentală

Stefana Muresan

MARVICON expediții și transporturi: constant, pe drumul cel bun!

Ioan Sandor

Strabag a finalizat lucrările la cel mai mare șantier de infrastructură rutieră din județul Sibiu

Ion Surdu

Proiecte cu bani europeni pentru Băile Felix şi Băile 1 Mai

Stefana Muresan

Leave a Comment