Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tinerii din Transilvania, instruiți să facă ecoturism de Fundația Noi Orizonturi

Din 5 aprilie 2021, Fundația Noi Orizonturi dă startul unei noi ediții edulab pentru ecoturism pentru elevii care locuiesc sau învață în destinațiie ecoturistice: Băile Tușnad și împrejurimi, Colinele Transilvaniei, Eco Maramureș, Marginimea Sibiului, Pădurea Craiului, Țara Dornelor, Țara Hațegului – Retezat, Țara Făgărașului, Ţinutul Zimbrului.

Copiii și tinerii între 13 și 19 ani care doresc să-și fructifice interesul pentru patrimoniul cultural sau natural pentru a-și dezvolta competențe utile în domeniul ecoturismului se pot înscrie gratuit în program, singuri, în echipe, sau însoțiți de către un adult.

Ei au, la alegere, nouă nano-specializări create și conduse alături de unii dintre cei mai buni specialiști și promotori ai patrimoniului cultural și natural: La Blouse Roumain pentru specializarea de Port Popular, Fundația 4-H și Fundația Adept Transilvania pentru specializarea de Producători Locali și Schubz – Centrul de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă pentru specializarea de Trasee Turistice.

Lucrăm cu variate programe educaționale pentru copiii din mediul rural, dar edulab pentru ecoturism ne-a arătat că se poate într-adevăr să creezi punți rezistente prin care să ajungem la copiii și tinerii de la sat, să le aducem experți de talie mondială de la care să învețe ce înseamnă să plece de la un produs care lor poate li se pare banal și să îl transforme într-unul cu valoare mare pentru un turist, și să le oferim acestor tineri, de la sate, un context educațional în care și ei să strălucească”, mărturisește spune Anca Gaidoș, director operațional Fundația Noi Orizonturi.

Etape

În edulab pentru ecoturism elevii vor parcuge următoarele etape:

5 aprilie – 25 iunie

edulab LEARN – Cursuri mixte: module online (în ritm propriu), sesiuni de tip webinar cu experți în domeniu, întâlniri regulate cu un mentor și multe provocări în comunitate. La finalul acestei etape, elevii vor avea un prototip al ofertei de produs sau serviciu ecoturistic.

5 – 30 iulie

edulab ACT – Elevii care doresc valorificarea produsului sau serviciului imaginat, vor parcurge un proces de Design Thinking (planificare a proiectului). La finalul acestei etape ei vor avea un portofoliu care conține un plan de afaceri și o prezentare video a ideii de afacere în ecoturism, pe care o susțin online, în fața unui juriu.

15 august – 15 noiembrie

edulab CHANG

Cele mai bune idei de afaceri capabile să răspundă la nevoia de dezvoltare a ecoturismului vor fi finanțate cu sume cuprinse între 500 și 2500 de RON, pentru a fi puse în practică. Și în etapa de implementare tinerii pot primi ajutor specializat din partea unor experți în domenii precum marketing și comunicare, finanțe, organizare de evenimente, etc. Portofoliul final, după 3 luni, include un raport de implementare, însoțit de dovezi ale succesului.

Înscrierile în edulab pentru ecoturism se fac direct pe pagina programului https://edulab.noi-orizonturi.ro/inscrierea-in-edulab/.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Delgaz Grid va înlocui rețeaua de alimentare cu gaze naturale din Arad pe o lungime de 32 de kilometri

Articolul următor

”Antreprenoriatul Românesc în Pandemie”, conferință OFA-UGIR la Bistrița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share