Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul va avea un buget de 433 de milioane de euro

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe acest an a fost stabilit de administrația locală la o valoare cu 22% mai mare decât în 2020.

Proiectul de buget pe 2021, care va fi supus dezbaterii publice, prevede că veniturile vor fi folosite pentru funcționare – 219 milioane de euro (50,7%) și dezvoltare – 213 milioane (49,3%). Creșterea veniturilor se bazează în principal pe fondurile europene, în creștere anuală cu 64 de milioane de euro.

“Suntem pe o direcţie bună a Clujului, chiar dacă trăim într-o perioadă dificilă. Fără fonduri europene, ar fi un buget mai mic faţă de anul trecut. La fiecare leu pe care clujenii îl plătesc prin impozite şi taxe locale, primăria atrage 3 lei din fonduri europene”, a declarat edilul Emil Boc.

Printre investițiile prevăzute se numără Baza Sportivă La Terenuri, Pădurea Clujenilor, Skateparkul Rozelor, modernizarea zonei Parcului Central, Turnul Pompierilor, planul urbanistic zonal pentru cartierul Sopor, achiziționarea de tramvaie, finalizarea de locuinţe sociale şi grădiniţe.

Printre proiectele Clujului aflate pe lista Planului Național de Relansare și Reziliență se numără tronsoane din Autostrada Transilvania, centura, trenul și metroul metropolitane Cluj-Napoca, legătura Jucu – Cluj-Napoca Est, modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Episcopia Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sorin Lazăr, CEO Compania Aquaserv – îmblânzitorul de cifre

Articolul următor

Italienii de la Pizzarotti conectează Autostrăzile 1 și 10

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share